Sararmış yastıklarınızı bembeyaz yapacak 5 yöntem; Yeni alınmış gibi oluyorlar

Sararmış yastıklarınızı bembeyaz yapacak 5 yöntem; Yeni alınmış gibi oluyorlar
Sararmış yastıklarınızı çöpe atmadan önce neden bu temizlik yöntemini denemiyorsunuz?

Sararmış yastıklarınızı bembeyaz yapmak için bu 5 yöntemi deneyebilir ve yastıklarınızın yeniden alınmış gibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu yöntemleri uygularken yastıklarınızın kumaşına uygun olduğundan emin olun ve gerekli önlemleri alarak uygulayın. Temiz ve beyaz yastıklar sayesinde evinizde daha ferah bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

İşte sararmış yastıklarınızı bembeyaz yapacak 5 yöntem:

Beyaz yastığınızı ilk satın aldığınızda hiç eskimeyecek gibi gelir... Ancak zamanla ter ve ağız suyuyla sararan yastıklar, yıpranmış, sağlıksız ve kötü bir görüntü ortaya koyuyor. Yastıklarınızı daha uzun süreli kullanmanın yolları ise şekilde;

Yastığa başınızı koymadan önce, saçlarınızı tam kurutmamak yastığın ömrünü ciddi şekilde etkiler.

mqdefault.jpg

Bunun yanı sıra gece boyunca çok terlemek de yastığın rengini değiştiren bir diğer faktör.

Bir adet limonun suyunu sıkın ve bir paket kabartma tozu ile karıştırıp macun kıvamına getirin. Karışımı lekelerin olduğu yerlere sürün. Yarım saat macunu yastık üstünde beklettikten sonra sıcak su ile yıkayın.

Beyaz sirke asidik yapısı sayesinde sarı lekelerin üstesinden gelir. Bu nedenle sarı lekelere karşı sirke de bir alternatiftir.

Oksijenli suyun mikrop öldürücü özelliği bulunur. Makinenin deterjan kısmına bir fincan oksijenli su koyun ve makinenin içine yastık kılıflarını atın. Sararmış yastıklarınızı beyazlatmak için doğal beyazlatıcılar da kullanabilirsiniz. Örneğin, güneş ışığına asarak yastıklarınızın beyazlamasını sağlayabilirsiniz.

Kaynaklar: Odatv.com, Gazetepencere.com,Youtube.com

İlgili Haberler