Orkideniz soldu mu? Orkidenin daha sağlıklı olması için bundan vermelisiniz

Orkideniz soldu mu? Orkidenin daha sağlıklı olması için bundan vermelisiniz
Birçok kişi bu sırrı size anlatmaz; İşte orkide bakarken bilmeniz gerekenler

Orkide bakımı, doğru bilgi ve dikkat gerektiren hassas bir konudur. Birçok kişi, orkide bakımının sırlarını paylaşmaktan kaçınır; ancak orkide yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olmak, bu muhteşem bitkiyi başarıyla yetiştirmenin anahtarıdır.

Orkide bakımında beslenme de göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Orkide için uygun besin maddelerini düzenli aralıklarla vermek, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.

Solan Orkide Nasıl Canlanır?


Orkideniz çabucak soluyor, yaprakları mantarlanıyor veya bir türlü çiçek açmıyorsa, aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Malzemeler tek bir orkide için ayarlanmıştır. Dilerseniz, miktarı aynı oranda artırabilirsiniz. İşte, orkide canlandıran karışım:

1 adet aspirin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak su
1 sprey şişesi

orkide-dibine-koyun-saksi-dibinde-sorun-birakmiyor-ve-orkidelerin-cosmasini-sagliyor-8fsx.jpg

Hazırlanışı:

Sprey şişesine bir bardak suyu aktarın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin. Aspirini ezerek toz haline getirin ve karışıma ilave edin. Şişenin ağzını kapatıp çalkalayın. Malzemeler karıştıktan sonra 10-12 saat bekletin.

Uygulama:

Sprey şişesindeki karışımı kullanmadan önce çalkalayın. Orkidenin yapraklarını temiz bir bezle güzelce silin. Ardından orkidenin yaprak ve köklerine bu karışımdan püskürtün. Karışımın her yere değmesine ancak bitkinin çok ıslak bir hale gelmemesine dikkat edin. Bu uygulamayı 2 günde bir olacak şekilde tekrarlayın. Ortalama 1 hafta sonra bitkideki iyileşmeleri görebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler