Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Cruyff Penaltısı ve Icardi

İstanbulspor ile Galatasaray arasında oynanan erteleme maçında ilginç bir an yaşandı.

Karşılaşmanın 37. dakikasında maç 0-0 devam ederken Galatasaray penaltı kullandı.

Icardi penaltıyı kullanması için topu Kerem’e uzattı.

Kerem topu kaleye göndermek yerine hafif bir dokunuşla soluna bıraktı. Kalecinin yere yattığı sırada geriden gelen Icardi topu boş kale yerine auta atınca çalışılmış olan bu  “Cruyff penaltısı” güme gitti.

Dünya futbolunun efsane futbolcusu Johan Cruyff’un 1982 yılında Ajax forması ile Helmond takımına karşı kullandığı bu ilginç penaltı, dünya futbol literatürüne “Cruyff Penaltısı” olarak geçti.

Üzerinden uzun yıllar geçmiş, bu penaltı tam unutulmuşken bir başka efsane olan Lionel Messi 2016’da Barcelona’nın Celta Vigo’yu 6-1 yendiği karşılaşmada “Cruyff penaltısı”nı atarak futbolseverlere bir kez daha hatırlatmıştı.

Mauro Icardi ise PSG formasını terlettiği dönemde Neymar ile deneyip attığı penaltıyı bu kez kaçırdı.

Bu Icardi’nin denediği ikinci “Cruyff Penaltısı”ydı.

Çok enteresandır ki bu penaltı kaçtıktan 14 dakika sonra boş kaleye penaltıyı kaçıran Icardi, daha zor pozisyonda -kaleci kalede, savunma oyuncuları da kademedeyken hatta vuruş mesafesi penaltı çizgisinin gerisindeyken- kaleyi bulup çok az forvetin atabileceği bir gole imza attı.

Galatasaray bu golle maçı 1-0 kazandı.

Bu maçın hikayesini -pek çok maçın yüksek temposuyla yeterince söz edemediğim- Icardi’ye ayırdım.

Yaptıklarıyla yapmadıklarıyla gündemde kalan, çocukların ve gençlerin idolü olan Mauro Icardi.

Yaptıkları kadar yapamadıklarıyla da gündemde kalabilen enteresan bir figür!

Geçen sezon Karagümrük maçında “panenka penaltısı” denemiş, kaçırdığı bu penaltı sonrasında da uzun süre gündemde kalmıştı.

Yani hem attığı hem de atamadığı maçlarda gündemde hep bir Mauro Icardi söz konusu.

Olumsuzluklarda demoralize olmayan, maçın skoruna her koşulda etki eden, bir şekilde Galatasaray’a 3 puan kazandıran Mauro Icardi.

Gol şarkısı dillerden dillere dolanan Mauro Icardi.

Kulaklarının arkasında avuç içini göstererek yaptığı gol sevinci kendisi ile özdeşleşen, 7’den 70’e pek çok kişinin hafızasına kazınan Mauro Icardi.

Bir anda imajını değiştirebilen, saçını beyaza veya sarıya boyayabilen ve bunu bir akıma dönüştürebilen Icardi.

Üzerine kitap yazılabilecek, saha içinde ve dışındaki davranışlarıyla, özel yaşamıyla filmlere konu olabilecek enteresan bir oyuncu.

Galatasaray Icardi ile forvet transferinin ötesinde bir transfere imza attı! Hem saha içinde hem de saha dışında faydalandığı, tarzını ve davranışlarını finansal kazanca dönüştürdüğü bir madeni Türkiye’ye getirdi Galatasaray.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi