Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Icardi ve Atilla Karaoğlan 

Geçen sezon Süper Ligin 23. haftasında Galatasaray, Trabzonspor karşılaşmasına (Angelino-Dubois) aynı kadroyla çıkmıştı. Evinde ağırladığı Trabzonspor’u 0-1 geriden gelip Mertens ve Icardi’nin golleri ile 2-1 mağlup etmişti. Tete’nin henüz lisansının çıkmaması, Zaha’nın sakat olması nedeniyle Okan Buruk en doğru kadroyla çıktı Trabzonspor karşısına.

Trabzonspor ise (Victor Hugo-Benkoviç, Siopis-Kourbelis, Bahtimi-Bardhi, M.Gomez-Umut) 4 değişiklikle çıktı rakibinin karşısına. Kadro ve futbol istikrarı adına oldukça olumlu bir durum. Henüz sezon başı olmasına rağmen yüksek tempolu bir ilk yarı izletti bize iki takım. Kıran kırana geçen mücadelede, geçen sezona damgasını vuran Mauro Icardi yine sahnedeydi.

Tribünlere -kendisi ile özdeşleşen- Simge Sağın’ın “Aşkın Olayım” şarkısını dinletti bir kez daha. Oliveira ve Mertens eski formunda olmasa bile Berkan Kutlu’suz Galatasaray büyük bir keyif veriyor. Torreira-Oliveira-Mertens’li orta saha tüm yıldızların rahat oynamasını sağlıyor. Bu tablo, orta saha transferinin önemini koyuyor ortaya. Galatasaray çok önemli hücum oyuncularına imza attırdı ama beklenen orta saha transferleri hala yapılamadı.

Maçın ikinci yarısında da aynı yüksek tempo ve seyir keyfi vardı.

Icardi çıktığı sahneden inmedi ve ikinci golü de gönderdi ağlara. Bu kez kafayla attı. Her pozisyonda atıyor Icardi. Çok özel ve değerli bir golcü. Geçen sezon hem şampiyonluğun en önemli ismi olmayı hem de derbilere damga vurmayı başarmıştı.

Bu derbiye de damga vurdu.

Attığı iki gol ile Galatasaray’ı hayatta tuttu.

Ancak maçın genel seyrini bozan, temposunu düşürmeye çalışan tek isim maçın hakemi Atilla Karaoğlan’dı. Süper Ligin marka değerinin düşmesine neden olan ve kalitenin yükselmesini engelleyen, 2022 tarihinde Gaziantep FK ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasında VAR’da defalarca izlemesine rağmen verdiği hatalı karar nedeniyle kendisine 2 ay maç verilemeyen Atilla Karaoğlan.

Her ne olduysa, araya kimleri soktuysa yine Süper Ligde maç yönetiyor Karaoğlan. Yalnız “yönetiyor” ibaresi tamamen söz gelimi! Yönetemiyor Atilla Karaoğlan!

Faul standartı yok!

Aut ve korneri ayırt edemiyor!

Avantajın ne olduğunu bilmiyor!

Oyunun temposunu ve kalitesini düşürüyor!

Bizim futbol konuşmamızı engelliyor!

Her kimin torpillisi ise bu hakem Türk futbolunun geleceği için yeşil sahalardan uzaklaştırılmalıdır.

Türk futbolunun gelişimindeki en önemli paydaşlar hakemlerdir. Türk futbolunun ilerlemesi doğru hakem tercihleri ile mümkündür!

Adamcılık yapacaksanız lütfen başka alanda yapın ama Türk futbolunun gelişimini engellemeyin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi