Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

İkramlar ve tepkiler

   Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla Beşiktaş da bu yarışa dahil olmaya çalışsa da matematiksel olarak daha düşük bir şansa sahip. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki yarışta enteresan olan bir durum var. Fenerbahçe’nin kendisine (bazen altın tepside) sunulan fırsatları elinin tersi ile ittiği bir yarış söz konusu. Bu enteresan süreç ligin 4. haftasında başladı!

     Ligin 4. haftasında Galatasaray Trabzonspor ile berabere kalmış, Fenerbahçe Konyaspor’a mağlup olarak bu ikramı geri çevirmişti.  4 hafta sonra ligin 8. haftasında Galatasaray Adana Demirspor ile berabere kalmış, Fenerbahçe Beşiktaş ile berabere kalarak bu fırsatı da tepmişti. Ligin 31. haftasında Galatasaray yine Fatih Karagümrük ile berabere kalarak Fenerbahçe’ye önemli bir ikramda bulunmuş. Fenerbahçe bu ikramı da İstanbulspor ile berabere kalarak geri çevirmişti.

     Bu kez ikramı Fenerbahçe sundu Galatasaray’a! Ligin 33. haftasında Giresunspor ile berabere kalarak sunulan ikram sonrasında Galatasaray dün gece Başakşehir ile karşılaştı. Rakibinin altın tepside sunduğu fırsatı değerlendirebilir veya rakibinin yaptığı gibi bu fırsatı elinin tersi ile itebilirdi.

İkinci seçeneği seçti Galatasaray.  Ezeli rakibinin yaptığı hatayı yapmadı ve Başakşehir’i mağlup ederek kendisine sunulan ikramı müthiş bir avantaja çevirdi. Fenerbahçe ile olan puan farkını 5’e çıkardı.

     Okan Buruk Galatasaray’ın ideal 11’ini sürdü sahaya. Adekugbe’nin yerine şans bulan isim ise Kazımcan Karataş oldu. Kazımcan sürati ile Başakşehir’in sağ kanattan savunma arkasına gerçekleştirdiği hücumlara izin vermezken, yerinde müdahaleleri ile Galatasaray’ın toplu hücum başlangıçlarını sağlayan isim oldu. Ama maçın en kilit ismi ters kanattaki Sacha Boey’di. Boey hücum katkısının yanında mükemmel bir savunma katkısı sundu. İstatistiklerini merak edip maçtan sonra hemen baktım. 19 ikili mücadelenin 15’ini, 9 hava topunun tamamını kazanmış. Kazandığı hava toplarının en az 3-5 tanesi de net gollük pozisyon. Bu seviyede bir sağbek katkısı ender rastlanır bir performans.

Nelsson ve Abdülkerim bir kez daha süper ligin en iyi tandemi olduğunu gösterdi sporseverlere.

Torreira ve İcardi hücum varyasyonunda yine ön plana çıkan isimler olurken, Oliveira ve Mertens Beşiktaş maçındaki formsuzluklarını sürdürdü. Zaniolo, Midtsjö ve Barış Alper Yılmaz gibi isimler uzun haftalardır katkı sunamamalarıyla dikkat çekmişti. Benzer tablo yine tekrarlandı. Galatasaray “kulübe katkısı” zaafiyetini gideremezken, kaçırılan bariz goller maçın son bölümlerinde ecel terlerinin dökülmesine neden oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi