Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Torrent’in tazminatı   

Galatasaray’ın tartışmalı Teknik Direktörü Domenec Torrent, Kayserispor karşısında 6. resmi müsabakasına çıktı. İlk 5 karşılaşmasında pek ümit ve güven vermemiş, 4 resmi lig müsabakasından sadece 1 puan çıkararak Galatasaray’ı küme düşme hattına doğru hızla itmişti. Hem istenen skorlar alınamıyor hem de beklenen futbol oynanmıyordu. İlk 11 tercihleri, hatalı oyuncu değişiklikleri ve savunma odaklı negatif futbol anlayışı da her maçta biraz daha gün yüzüne çıkıyordu.

    Tüm bu veriler ışığında henüz ikinci maçında tartışılmaya başlanan Torrent’in gönderilmesi yüksek sesle ifade edilirken, Hürriyet gazetesinden Ali Naci Küçük Torrent’in gönderilmesi durumunda kendisine 2.2 milyon Euro tazminat ödeneceğini açıkladı. Ali Naci Küçük’ün paylaşımı konuşulmaya başladı çünkü sezon başında kulübü şeffaf yöneteceğini açıklayan Burak Elmas, Torrent’in sözleşme detaylarını kamuoyu ile paylaşmadı.

    Galatasaray’da Burak Elmas başkanlığında o kadar kötü ve yetersiz bir yönetim şekli ile karşı karşıyayız ki; yardımcı olarak düşünülen ve kariyerini henüz ispatlamamış bir ismin sözleşmesine tazminat koymamak veya düşük bir tazminat bedeli belirleyebilmek akıl edil(e)memiş, edilmişse de uygulamaya konamamıştır.

    Tartışılan ve gönderilmesi de kulübe büyük bir maddi külfet yaratacak olan Domenec Torrent, Kayserispor maçından önce kendisi için normal ama spor kamuoyu için komik sayılabilecek bir 11 açıkladı.

    Orta sahayı istatistiksel olarak belki de süper ligin en az üretken olan orta saha isimleri olan Berkan ve Taylan ile kuran Torrent, sezonun tartışmalı ismi olan Babel ve Feghouli ise birlikte sahaya sürdü.

    İlk yarıda ne yaptığını bilmeyen, hiçbir organizasyon içerisinde olamayan şaşkın bir futbolcu topluluğu vardı.

İlk defa birbirleri ile oynayan hatta ilk defa süper ligde oynayan oyuncular bile bir araya getirilse daha organize bir futbol anlayışı ortaya çıkabilirdi.

     Galatasaray’ın ilk yarı bitiminde kaleyi bulan sadece 1 şutu vardı. Galatasaray, Kayserispor’un 22 yaşındaki kalecisi Bilal Beyazıt’a önünde kendisini bekleyen parlak ve uzun kariyerinde belki de bir daha karşılayamayacağı rahat bir ilk yarı yaşattı!

    Sporseverler için komik Galatasaray için acı olan ise bu çarpıcı tablo ve istatistiklere rağmen ikinci yarıya da aynı kadro ve oyun anlayışı ile çıkılmasıydı. Üstelik ilk yarının son dakikalarında taraftarlar takımı özellikle de orta saha oyuncularını ıslıklamıştı!

    İkinci yarıda amacı belli olmayan değişiklikler, plansız ve programsız bir karmaşa haliyle mücadele eden aslında mücadele ettiğini zanneden Galatasaray, kornerden bulduğu bir golle 1 puanı kurtardı ve Kayserispor karşısında 1-1’lik beraberlik ile sahadan ayrıldı.

    Sonuçlar ve oynanan futbol sürpriz değil! Galatasaray Fatih Terim’e yardımcı olarak düşündüğü bir ismi çok kritik bir dönemde takımın başına getirdi. Bu yetersiz yönetim anlayışının doğurduğu olumsuzlukları yaşıyor.

    İdari ve mali anlamda yetersiz olan bir yönetim anlayışının sportif anlamda başarısız olması kaçınılmazdır.

    Galatasaray yönetimi başarısızlığını fark etmeli, kulübü daha büyük zararlara uğratmadan olağanüstü genel kongre kararı almalıdır. Üstelik Galatasaray’a layık görülen DomenecTorrent’in sözleşme fesih bedeli de kulübe fatura edilmemeli, mevcut yönetim tarafından karşılanmalıdır.

    Galatasaray’ı ancak vizyon sahibi yeni bir başkan ve yönetim düzlüğe çıkarabilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi