Bir hakemin psikolojisini bozup normal davranmasını bekleyemezsiniz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz hafta içi, Altınordu –Beyçimento Bandırma arasında oynanan maçın teknik değerlendirmesi ve VAR kayıtlarının incelenmesi sonucunda Ali Palabıyık’a sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğini açıkladı. Buraya kadar buz dağının görünen yüzü… Gelin size buz dağının altını göstereyim…

Üç hafta önce; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, sözleşmeli hakemlerle yüz yüze görüşme yapıyor. Bu hakemlerin içinde Ali Palabıyık da var. TFF Başkanı Büyükekşi, Palabıyık’a ; “önümüzdeki sezon seninle çalışmayacağız” diyor. Diyebilir mi? Evet; çalışanıdır diyebilir. Ancak;

*Haziran’da yapılacak olağan TFF kurulunda aday dahi olamayacak Büyükekşi’nin, sezon devam ederken bu kararı tebliğ etmesi ne kadar doğrudur? 

*TFF Başkanı, Ali Palabıyık haricinde, başka hakemlere de, “seninle önümüzdeki sezon çalışmayacağız” demiş midir?

*Merkez Hakem Kurulu’nun bu ‘tebliğ’den haberi var mıdır? Eğer varsa,  niçin Palabıyık’a maç verilmeye devam edilmiştir? Yoksa TFF başkanı, bu kararı bazı kulüplere şirinlik (!) olsun diye mi almıştır?


Ali Palabıyık’ı tanımam etmem. Hakemliğini de beğenmem açıkçası. Ancak bu Ali Palabıyık’a yapılan haksızlığa sessiz kalacağım anlamına gelmez. Sezonun en ateşten günleri yaşanırken, zaten psikolojisi bitik bir hakeme ‘yoksun’ demek ve maç vermeye devam etmek ne kadar doğrudur? Ve ardından aynı hakeme, kritik bir maç vererek nasıl sağlıklı bir yönetim göstermesini bekleyebilirsiniz, anlamıyorum?

“Deveye, boynun niye eğri?” diye sormuşlar, “Nerem doğru ki?” demiş… Ülke futbolunun özeti budur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00