Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Kayıpsız serüven

Sezona futbol olarak kötü başlasa da Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yaptığı 6 karşılaşmadan namağlup çıkıp Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başaran, ligde -birisi derbi olmak üzere- çıktığı 3 karşılaşmadan 7 puan çıkaran Galatasaray, milli aradan sonra çıktığı ilk karşılaşmada Süper Lig’in yeni ekiplerinden Samsunspor’u net bir oyun ve skorla 4-2 mağlup etti.

Üstelik yeni transferlerden Tete, Hakim Ziyech, Neombele, Davinson Sanchez ve Wilfred Zaha gibi yıldız isimler henüz ilk 11’e entegre edilmeden! İnanılmaz bir istikrar, inanılmaz bir başarı bu… Aslında maçın ilk yarısında 3-0’lık skoru yakalayan Galatasaray maçı bitirmiş gibiydi ama ikinci yarının başında yediği sürpriz gollerle bir anda bitmiş maçı zora soktu.

Kerem Aktürkoğlu attığı 2 gol, bir asist ve gösterdiği yüksek performans ile ne kadar transfer yapılırsa yapılsın ben bu formayı vermem mesajı verdi. Üst üste oynadığı tüm sezonlarda bu kadar yüksek ve skorer bir performans ortaya koymak, her sezon biraz daha üstüne koymak genç bir sporcu adına oldukça önemli bir gelişme.

Yeni transferlerden Kerem Demirbay için ise ayrı bir pencere açmak istiyorum. İlk maçında Galatasaray seviyesinde olmadığını düşündüğüm Demirbay, mükemmel bir orta saha performansı izletti bizlere. Hem bu maça büyük bir katkı sundu hem de sezon boyunca Galatasaray’a büyük katkılar sunabileceğini gösterdi. Ndombele çok kısa süre forma giyse de kalitesini gösterdi. Hakim Ziyech ise her ayağına gelen topta taraftarı ayağa kaldırmayı başaran bir performansa imza attı.

Maç 3-2 iken kaleye gönderdiği müthiş topu, Icardi kafa ile uzak direğe göndererek gecenin skorunu belirledi. Ziyech ve Zaha Galatasaray’ın Avrupa yürüyüşüne damga vuracak isimler olarak gözüküyor. Ne kadar önemli transferler olduklarını fark yaratarak sezon boyunca göstereceklerdir.

Şimdi sırada 3 gün sonra yapılacak Kopenhag karşılaşması var. Okan Buruk kazanan 11’ini bozmadan Samsunspor maçında bir prova yaptı. Ziyech’in, Ndombele’nin ve Tete’nin son durumu görmek istedi ve kısa süre de olsa değerlendirme fırsatı yakaladı. Kimden ne kadar faydalanacak nasıl bir 11 ile çıkacak hepimiz göreceğiz. Yalnız şunu belirtmeliyim ki Kopenhag karşılaşması Şampiyonlar Ligi’nin ilk karşılaşması olması itibari ile Galatasaray için sezonun en önemli karşılaşması olacak.

Yönetim zaferi

Bugün Erden Timur yönetim adına Galatasaray Divan Kuruluna bir sunum yaptı. Yaptığı sunumda bu sezonki geliri 218 milyon Euro’ya çıktığını açıkladı. Yani Galatasaray yönetimi 13. sıradan aldıkları ve kadro değeri 110 milyon Euro olan takımın kadro değerini 240 milyon Euro’ya çıkarıp şampiyon yapmakla yetinmiyor, gelirini de 97 milyon Euro seviyelerinden 218 milyon Euro’ya çıkarıyor. Üstelik Süper Ligde en yüksek gelir olan yayın gelirinin 10 milyon Euro olduğu bir dönemde. Ve bu geliri açıklamakla yetinmiyor Galatasaray yönetimi, bağımsız denetçileri ve futbol ile ilgili tüm kurumları bu gelirleri incelemeye davet ediyor.

Son yıllarda eşine rastlanmamış olağanüstü bir yönetim başarısı ile karşı karşıyayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi