LİGİN ALTI DA ÜSTÜ DE YANIYOR

Ligin boyu kısalmaya başladı. Tüm takımlar için puan ya da puanlar altın değerinde. 28. Haftanın maçlarına ait yorumlar bulacağınız Uğur’lu Futbol’a hoş geldiniz.

KONYASPOR- ANTALYASPOR (CUMA 20.30)

Galatasaray maçından sonra, deplasmanda, Ümraniyespor’dan da puan alan Konyaspor’da keyifler yerinde. İki haftada alınan 4 puana rağmen, Konyaspor’un çok eksiği olduğunu düşünüyorum. Bu sezon böyle kapanır ama önümüzdeki sezona ciddi yatırım gerekir. Antalyaspor, Demirspor’a mağlup olduktan sonra geçen haftayı maç yapmadan geçti. Puan sıralamasındaki yeri bıçak sırtı olan Akdeniz ekibinin, şiddetle puana ihtiyacı var. Bu sezon çok inişli çıkışlı performans sergiliyorlar. Ligin boyu kısalırken, bu dengesizliği telafi etmek hâlâ ellerinde… Bunun için de, kalan on haftalık periyotta, en az 15-16 puan almaları gerekir.

ANKARAGÜCÜ - İSTANBULSPOR (CUMARTESİ 16.00)

Ateş gibi yanıyor bu maç… 27. haftanın iki mağlup takımı karşı karşıya. Ankaragücü, Tolunay Kafkas ile istediği başlangıcı, pozisyonlar bulmasına rağmen yapamadı. Ancak salı akşamı, üstün bir oyunla, Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’u ekleyerek yarı finalist oldular. Bunun verdiği özgüven ile sahaya çıkacaklar. İstanbulspor, Karagümrük karşında özellikle ikinci yarıda, baskılı oynamasına rağmen puan alamadı. Geçen hafta da Beşiktaş’a kaybetmişlerdi. İki takım adına da, adeta ölüm- kalım maçı. Bu, altı puanlık maçı kaybeden yanar.



KASIMPAŞA - TRABZONSPOR (CUMARTESİ 20.30)

Kasımpaşa, alışkanlık haline geldiği üzere, yine bir teknik direktör değişikliği yaptı. Bu istikrarsızlığı anlamak güç. Kemal Özdeş, Paşa’nın, bu sezon dördüncü teknik direktörü. Takımı nereye taşır göreceğiz. Ancak, Kasımpaşa’da sorunun sadece teknik direktör meselesi olduğunu düşünmüyorum. Sanki, teknik direktörler çok da rahat değiller gibi Kasımpaşada… Bir teknik direktör sorunu da Trabzonspor’da. Yeni seçilen başkan Ertuğrul Doğan, takımı sezon sonuna kadar, Abdullah Avcı’nın yardımcısı Orhan Ak’a teslim etti. Ne kadar yanlış bir karar olduğu; Kayserispor ve kupada elenilen Ankaragücü maçı sonrası anlaşıldı. Ak, yardımcı antrenörlük yaparken, kendini hiç geliştirmemiş. Hedefsiz Trabzonspor için zor maç…

BEŞİKTAŞ - GİRESUNSPOR (PAZAR 20.30)

Beşiktaş, sükseli derbi galibiyeti sonrasında taraftarı ile buluşuyor. Maçın kapalı gişe oynanacağını tahmin etmek güç olmaz. Fenerbahçe karşısında, on kişi kalmasına rağmen oyundan düşmedi Beşiktaş. Bu maçta da Galatasaray’ın maç yapmadan geçeceği haftayı kârlı kapatmak için, yüksek tempolu oyuna başlayıp, maçı erken bitirmek isteyeceklerdir Giresunspor, geçen hafta evinde Alanyaspor karşında iki farklı mağlubiyetten gelerek beraberliği, son on dakikada aldı. Galibiyeti de kaçıran taraftı üstelik… İstim üzerindeki Beşiktaş’a ne kadar direnebilecekler sahada göreceğiz. Üstelik, deplasmanda oynamaları da işin cabası… Şiddetle puana ihtiyacı olan Çotanaklar’ın işi çok zor.

KAYSERİSPOR- ÜMRANİYESPOR (PAZARTESİ 16.00)

Kayserispor, deplasmanda Trabzonspor’u dört gol atarak yenmesine rağmen kalesinde de üç gol gördü. Bu kadar kötü bir Trabzonspor karşısında yenilen üç golün analizi mutlaka yapılmalı. Çağdaş Atan’ın takımının defansif anlamda sıkıntılara dikkat etmesi gerekir. Keza Ümraniyespor da iki kez öne geçtiği Konya maçında olmayacak goller yediler. Avuçlarının içindeki üç puanı bırakıp, bir puanla yetinmek zorunda kaldı Ümraniye… Umarım, Recep Uçar’ın öğrencileri bol keseden dağıttıkları bu puanları aramazlar.



KARAGÜMRÜK- FENERBAHÇE (PAZARTESİ 20.30)

Profesör Jesus’un, üçlü defans ve önde oyun kurma fantezisinin sıkıntı yaşatabileceğini sezon başından bu yana yazıp söyledim. Yakıştığını söyleseler de sakal bırakmıyoruz, ne yapalım… Sanki derbide öne geçen Beşiktaş, ligden kopmamak için her türlü riski almak zorunda kalan Fenerbahçe… Önde oyun kurmak yerine, bir kişi eksik olan rakibini beklemesi gerekirdi Sarı Lacivertli takımın. Yedikleri dört golün üçü, defansın arkasına atılan toplardan…Fenerbahçe’nin yara sarmak için karşılaşacağı Karagümrük, on bir maçtır mağlup olmuyor. Kırmızı Siyahlı ekip, oyunun her iki yönünü de doğru oynuyor. Eğer Jesus inadından vazgeçmeyip önde oynamaya devam ederse, Pirlo’nun takımı çok açık alan bulur.

SİVASSPOR- BAŞAKŞEHİR (PAZAR 16.00)

Evinde Ankaragücü’nü yenip ardından da hükmen üç puan alan Sivasspor, bir nebze olsa da rahat nefes almıştır. Ancak Yiğidolar en son maçını üç hafta önce oynadı. Ve arada da hazırlık maçı yapamadı. Bu uzun ara performans açısından sorun yaratabilir. Başakşehir ise zirve yarışından koptu.
Avrupa Kupalarına gidebilmesi için tek yolu Türkiye Kupası… Yarı finale çıkarak bu hedefine bir adım daha yaklaştı. Yüksek tempoda oynanan Galatasaray çeyrek final maçının, Sivas’a yansımasını sahada göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00