ON HAFTA BOYUNCA HER MAÇ FİNAL

2022-2023 Futbol sezonunun kader haftaları başladı. Ligin bitimine 10 hafta var. Ve bu on hafta boyunca birbirinden çetin ve zorlu maçlar oynanacak. Hiçbir takım için kolay maç yok artık. Bırakın bir puanı, tek bir golün bile önemi çok büyük. Uğur’lu Futbol sayfası, sezonun geri kalan haftalarında maçların analizine daha çok yer verebilmek için, format değişikliği yaptı. Sezon sonuna kadar, futbolla hayatın kesiştiği bağımsız konulara ara veriyoruz.

Hak edenin kazandığı, şaibenin olmadığı ve hakemlerin hiç konuşulmayacağı on final haftası dileğiyle… Uğur’lu Futbol’a hoş geldiniz.


ANTALYASPOR- ALANYASPOR (CUMA 20.30)
29. Haftanın başlangıç maçlarından birisi Akdeniz derbisi. İki takım da sıralamadaki yerleri açısından, bıçak sırtında… Antalyaspor, en son galibiyetini 11 Mart tarihinde aldı. (Kayserispor’a karşı 4-0) Kırmızı-Beyazlılar, bir türlü istedikleri ritmi yakalayamadılar bu sezon. İnişli- çıkışlı bir performans sergilediler. Alanyaspor da tıpkı rakibi gibi, dalgalı bir sezon yaşıyor. Farioli macerasından sonra, Ersun Yanal ile çıkılan maçlarda; biri hükmen olmak üzere iki galibiyet, iki mağlubiyet, bir de beraberlik elde etmişler. İki takımın da istikrarsızlığı bu maçı yorumlamayı zorlaştırıyor.

GALATASARAY- KAYSERİSPOR (CUMA 20.30)
Okan Buruk’u anlamak çok güç. Maç yapmadan geçeceği hafta öncesi, kupa maçında rotasyon yapmanın ne gereği vardı? Hadi yaptın, bari ikinci yarı başında bu hatadan dönseydin… Galatasaray defansı Nelsson’un oynamadığı her maç sıradanlaşıyor. Cezalı ya da sakat değilse, ilk on birde olmalı. Bu maçta da Abdülkerim’in durumu belirsiz. Defansta, Nelsson ile Emin Bayram’ın oynayacağını tahmin ediyorum. Kayserispor iki hafta önce, Trabzonspor’u deplasmanda yendi. Evinde oynadığı maçta ise Ümraniyespor’a karşı çok üstün bir oyun kuramasa da galip gelmeyi bildi. Sakat oyuncuları var ve pazartesi oynamaları dezavantaj… Galatasaray’ın oyunu domine edeceğini tahmin ediyorum ancak Okan Buruk’un şapkadan tavşan çıkarmaması şartıyla…

İSTANBULSPOR- BAŞAKŞEHİR (CUMARTESİ 16.00)
İstanbulspor, üç haftadır galibiyete hasret kaldı. Sarı Siyahlılar, yüksek tempoda oynanan Ankaragücü maçının son anlarında beraberliği kaçırdılar. Çok zor bir seri başlamak üzere İstanbulspor için. Başakşehir’in ardından içerde Antalya ardından Fenerbahçe ve Giresun maçları var. Bu dört maçtan alınacak puanlar, takımın kaderini belirleyecektir. Başakşehir, kupa yorgunu olarak gittiği Sivas deplasmanından beraberlik ile dönmeyi başardı. Şampiyonluk yarışından erken kopan Başakşehir’in ilk hedefi Türkiye Kupası olsa gerek.



ADANA DEMİRSPOR- KASIMPAŞA (CUMARTESİ 16.00)
Adana Demirspor’u kolej takımına benzetiyorum. Takım, teknik direktörleri Montella ile iyi bir sinerji yakaladı ve Avrupa Kupaları için mücadele ediyor. Galatasaray ile oynadıkları deplasman maçında merkezi çok iyi kapattılar takım olarak. Yakaladıkları kontra ataklarda da Galatasaray’ı çok zorladılar. Ufak hatalar sonucu üç puanı bırakan taraf oldular. Seyirci ile çok daha tehlikeli bir takım oluyor Demirspor. Kasımpaşa, iddiası kalmayan Trabzonspor karşında çok zorlanmadı açıkçası. Tehlikeli bölgeden çıkabilmek için asıl sınav bu maç olacaktır.

FENERBAHÇE- ANKARAGÜCÜ (CUMARTESİ 20.30)
Düşme potasında olan takımlarla oynanan her maç sıkıntılı olur. Fenerbahçe’nin renktaşı ile oynayacağı maç sıkıntılı geçecektir. Fenerbahçe geçtiğimiz pazartesi günü, mağlup duruma düştüğü maçı çevirse de sıkıntılar yaşadı. Bu hafta Ferdi’nin cezalı olması da takım kurulumu ve dizilişini etkileyecektir. Ankara’nın Sarı Lacivertli takımı, ‘İmalat- ı Harbiye’ Ankaragücü, kupada Trabzonspor’u elemesinin getirdiği moralle çıktığı İstanbulspor maçından, son anlarda zorlansa da galip ayrıldı. Tolunay Kafkas’ın teknik direktörlüğü gelmesi, takıma bir ivme kazandırmış. Bu ivmenin hıza dönüşmesi Ankaragücü’nü üst sıralara taşır.

GİRESUNSPOR- SİVASSPOR (PAZAR 16.00)
Geçtiğimiz hafta da yazmıştık, Giresun haftalardan beri üç puana hasret. Beşiktaş maçında öne geçmelerine rağmen, skoru koruyamadılar. Sezon başında oynadıkları ve skora etki eden olumlu futbolun yerinde yeller esiyor. Telafisi olmayan maçların oynanacağı haftalar geldi çattı. Geçen sezon da benzer süreci yaşayan Giresunspor’un, aklını başına devşirme zamanı geçiyor bile. Biri hükmen olmak üzere art arda iki maç kazanan Sivasspor, bir parça nefes almış olsa da halen tehlike bölgesinden kurtulamadı. Sondan bir önceki haftayı da maç oynamadan geçecek olan Sivasspor için tek formül; kazanamıyorsan kaybetme olacaktır.

TRABZONSPOR- BEŞİKTAŞ (PAZAR 20.30)
Şampiyonluk yarışından erken kopan, Türkiye Kupası’ndan da elenerek sezonu kapatan Trabzonspor’un, camiasını mutlu edebilmek için oynayacağı iki maçın birisi bu maç. (Diğeri 34. haftada deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçı.) Yeni başkan seçilen Ertuğrul Doğan henüz galibiyetle tanışmadı. Bu maç, camia ile barışmak için biçilmiş kaftan ancak Beşiktaş’ta çok güçlü ve istim üzerinde. Dikine ve etkili oynuyorlar. Maçın favorisi olduklarını düşünüyorum. Deplasmanda oynadıkları ve mağlup oldukları Sivasspor maçından bu yana, beş hafta sonra İstanbul dışına çıkacak Kara Kartal. Bunun ne kadar etkili olacağını sahada göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00