Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Oyunu okuyamamak

Futbolda 2022-2023 sezonunun en önemli sayılabilecek derbisi oynandı. 14 maçlık yenilmezlik serisi ve ezici derbi üstünlüğüyle rakiplerini ve ligi domine eden Galatasaray ile Galatasaray’ın bu performansına rağmen şampiyonluk yarışından kopmayan, puan farkını azaltan ve şampiyonluk yarışını ligin son maçı olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine taşımayı hedefleyen Fenerbahçe’yi yakından ilgilendiren, sezona kötü başlasa da yakaladığı çıkış ile matematiksel olarak yarışın içersine girmeyi başaran Beşiktaş için tamam ya da devam anlamı taşıyan bir derbiydi!

Okan Buruk bu hayati derbiye (deplasmanda olmasına rağmen) ideal 11’i ile çıkarak rakipten korkmadığını, rakibin kendisinden korkması gerektiği mesajı ile çıktı. Maç o şekilde de başladı. Deplasmanda olmasına rağmen topla oynayan, oyunu domine eden, pozisyon üretmeye çalışan takım Galatasaray’dı. Beşiktaş rakibini karşılamayı tercih etmek zorunda kalmıştı. Galatasaray istediği golü de buldu ancak bir korner pozisyonunda maça çok kötü başlayan Oliveira’nın Saiss’i kaçırmasıyla Beşiktaş hem golü buldu hem de oyuna ortak oldu.

Sergio Oliveira büyük bir oyuncu. Bu ana kadar büyük katkılar sundu ancak yıldız oyuncular bazen kötü gününde olur.Messi de olur! M’Bappe de olur! Önemli olan antrenörlerin bunu fark etmesidir.

Okan Buruk bunu fark edemedi.Hem Mertens’i hem de Sergio Oliveira’yı fark edemedi. Fark edememenin faturasını da ağır ödedi.

Sergio, maç ortadayken Amir Hadžiahmetoviç’i Muslera ile karşı karşıya bırakan bir hata ile hem sebep olduğu gol sayısını 2’ye çıkardı hem de maçın kaybedilmesine neden oldu! Neden olan o muydu yoksa onu değiştirmeyi yedirdiği ikinci golden sonra akıl eden Okan Buruk muydu? Bu yorumu okuyucuların takdirine bırakalım.

Çok iyi başladığınız ve öne geçmeyi başardığınız derbiyi doğru okumanız lazım. Doğru okuyamazsanız rakibinizi yarışta tutarsınız.

Şampiyonluk yarışı için, artık Galatasaray ve Fenerbahçe kafa kafaya diyebiliriz. Fenerbahçe’nin 4, Galatasaray’ın 5 maçı kaldı. Okan Buruk çok büyük bir hata yaptı ama kalan maçlarda en az hatayı yapan takımın şampiyon olacağı bir sürece şahitlik edeceğiz. Şampiyonluk son maça yani Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kalabilir!

Yazının başında bu derbi için sezonun en önemli derbisi demiştik ama görünen o ki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bu derbiden daha önemli olacak. Ya Galatasaray, Fenerbahçe’yi yenip yaşadığı bu kazaları unutturacak ya da Fenerbahçe, Galatasaray’ı yenerek hem şampiyonluk yaşayacak hem de Galatasaray’ın sahasında kupa kaldırıp misilleme yapacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi