PAZARTESİNİN GELİŞİ PERŞEMBEDEN BELLİDİR

Abdullah Hocam, nasılsınız? Beş isabetli şutta beş gol yiyen takımın teknik direktörü olarak, kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Geçen sene şampiyon olan bu takım, 10 günde 9 gol yiyor, ne düşünüyorsunuz merak ediyorum?

Bu mağlubiyet, size yazar lamı cimi yok… Yanlış kadro seçiminiz, yanlış oyun anlayışınız bu akşamki mağlubiyetin sebebidir.

Stoper Bartra varken, Gbamin’i stoper oynatmak nasıl bir akıl tutulmasıdır, anlayamıyorum. Altı numara pozisyonunda ne verim aldınız bu oyuncudan da stoper
mevkisinde oynatıyorsunuz? Üstelik böyle bir maçta?

Peki ya forvet tercihinize ne demeli? Geçtiğimiz perşembe günü oynanan Giresun maçında Gomez 63. dakikada sarı kart görerek cezalı duruma düştü. 73. Dakikada bu oyuncuyu dışarıya alıp, yerine Djanniny’i sahaya sürdünüz. Alanya maçının ilk on birinde forvet olarak kim başladı? Umut Bozok… Madem bu maç Umut Bozok ile başlayacaktınız, niçin perşembe günü Gomez - Djanniny değişikliği yaptınız?

Alanyaspor, ilk yarıda elini kolunu sallaya sallaya geldi ve üç gol attı. Abdullah Hocam; üç golde de prensiniz(!) Gbamin hatalı… İlk golde topu kaptırdı, ikinci ve üçüncü gollerde de rakibini tutamadı… Hiç mi görmediniz? İkinci yarıya Bartra ve Djanniny’i oyuna alarak başlıyorsunuz. Çıkarttığınız oyuncular stoper Hugo ve forvet Umut Bozok… Sayın Avcı, size gol lazım değil mi? Niçin çift forvete dönmüyorsunuz? Çok takdir edilesi bir karar ile 3’lü savunmaya geçiyorsunuz ama sahanın en kötüsü Gbamin, altı numara pozisyonunda… Zaten o bölgede Siopis var. Takıma gol lazım, neden çift ön libero oynamaya kalkıyorsunuz? Gbamin yerine Bartra, Abdükladir yerine Djanniny değişikliğini yapmayı düşünmek çok mu zor?

Takım, Şampiyonlar Ligi’nden elendi, sizinle sözleşme uzatıldı. Avrupa Ligi’nden de elendiniz. Konferans Ligi için de ön eleme oynayacaksınız. Ligde liderin 10 puan gerisindesiniz. Bu durumun suçlusu kim? Üç büyük maçta yenilmediniz diye mi takımın başındasınız hâlâ? Oyuna tepki veremedik diyorsunuz, ben mi vereceğim tepkiyi? Tepkiyi verecek olan sizsiniz … Takımın üzerindeki ölü toprağını kaldıracak olan, isyan edecek olan sizsiniz… Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra sözleşme uzatmayı kendinize yedirebiliyorsanız, takımın içine düştüğü bu durumun hesabını da verecek olan sizsiniz Abdullah Mucip Avcı hocam…

Alanya, yazının başında da yazdığım gibi, beş kere geldi. Beş isabetli şutu var. Yahu, beş isabetli şutun beşi de nasıl gol olur? Anlatsana Uğurcan? İlk yarıda yenilen tüm gollerde hatalısın be kardeşim, nedir senin derdin? Geçen sezon, maç kurtaran Uğurcan’ın yerinde yeller esiyor. Bir maç iyisin, üç maç kötü… Bu düşüşün sebebi ne?

Alanyaspor ve Farioli’yi tebrik etmek lazım. Geçtiğimiz hafta içi, deplasmanda farklı mağlup olup, dört gün sonra beş farklı galip gelmek kolay iş değil. Bu maçta Farioli, oyunu geriden kurmayı hiç düşünmedi. Topu, Trabzon’a bıraktı, bulduğu boşluklarla işi bitirdi. Ahmed Hassan, oynadığı süre boyunca sahanın yıldızıydı. Bolkoveç, Efecan, Efkan Bekiroğlu, futbol adına doğru işler yaptılar. İlk yarıyı üç farklı önde kapatmalarına rağmen, ikinci yarıda oyunu soğutup, çirkinleştirmediler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00