Üç kader haftası

Spor Toto Süper Lig’in kader haftaları başladı. Üç hafta içinde, şampiyonluk mücadelesi şekillenecek. Bunun yanı sıra, Birinci Lige düşecek iki takım da üç hafta içinde netleşecek. 

Lider Galatasaray ve takipçilerinden Beşiktaş mutlak kazanmaları gereken maçlara çıkarken, Fenerbahçe bu hafta hükmen üç puanın sahibi olacak. 

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 36. Hafta maçları 30 Mayıs Salı günü oynanacak. Ligin zirvesindeki durum o maç sonrasında da aynı kalacak olursa, 37. Haftadaki Galatasaray- Fenerbahçe maçı sadece bir formalite maçı olacak iki takım içinde. Ancak Galatasaray, Sivas ya da Ankaragücü maçlarında puan ya da puanlar kaybederse, son derbi büyük heyecana sahip olacaktır.

35.Hafta maçlarını yorumladığım, Uğur’lu Futbol’a hoş geldiniz…


KASIMPAŞA- İSTANBULSPOR (Bugün 16.00)

Hafta, cayır cayır yanan bir maçla başlıyor. İstanbul derbisi, altı puan değerinde. Kasımpaşa, hafta içi deplasmanda Sivasspor'u yenerek adeta altın buldu. Oyun olarak kötü, skor olarak mükemmel bir galibiyet aldılar. Bu sonuç Kasımpaşa'ya bir berabere kalma şansı tanır. İstanbulspor ise, Galatasaray karşısında hiç varlık gösteremedi. Sarı Kırmızılı takımın golcü ayakları gününde olsa, maç daha farklı skorla biterdi. Bu maç onlar için, korkulu rüya görmemek adına, final maçı olabilir. Her ne kadar Antep'ten alınacak garanti 3 puan olsa da hâlâ tehlikeli bölgedeler. Kıran kırana maç olur...

KAYSERİSPOR- ALANYASPOR (Bugün 19.00)

Kayserispor, ununu eleyip, eleğini duvara asmış durumda... Geçen haftayı, maç yapmadan 'Bay' geçtiler. 49 puanları var ve en fazla beşinci sıraya kadar gelebiliyorlar, yani rahatlar... Bu, maçlarında top oynamayacakları anlamına gelmez elbette… Ama futbolcu milletini bilirim, kendilerini sıkmayacaklardır. Alanyaspor, adeta harakiri yaptı Konyaspor mağlubiyetiyle. Bu maçı alırlarsa, rahata ereceklerdir. Puan kaybetmeleri halinde kâbus dolu günler başlar.


GALATASARAY – SİVASSPOR (Bugün 19.00)

Galatasaray, “şampi…” diyebilmek için sahaya çıkıyor. Takipçileri; Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın beş puan önünde olan Galatasaray’ın ipi göğüsleyebilmek için hata yapma lüksü yok. Sarı Kırmızılı takım, son iki maçını (Başakşehir ve İstanbulspor) gol yemeden kazansa da pozisyon üretmede çok verimli değildi. Buna rağmen, zaten en az gol yiyen takım, kalesinde çok pozisyon görmedi. Maç biletleri genel satışa çıkar çıkmaz tükenen bu karşılaşma yine ‘kapalı gişe’ oynanacak. Sivasspor ise üst üste iki mağlubiyet aldı bu deplasman öncesi. Galatasaray maçı sonrası iki rahat takımla (Konya ve Kayseri) ile oynayacaklar. Sivasspor’un asıl hedefi, önümüzdeki çarşamba günü oynayacağı Türkiye Kupası maçı… Üç oyuncusunun sarı kart cezalısı ve altı oyuncusunun da sarı kart ceza sınırında olması Rıza Hoca’nın en büyük sıkıntısı… Galatasaray’ın, seyircisi önünde hata yapmayacağını düşünüyorum.

ÜMRANİYESPOR- ANKARAGÜCÜ (YARIN 16.00)

Ümraniyespor, çarşamba günü oynadığı Başakşehir maçından üç puan çıkartabilseydi Süper Lig'de kalabilmek adına daha ümitli olabilirdi. Çok büyük talihsiz ki, Ümraniyespor kalan üç maçta (bir maçı Hatay ile) direkt rakipleri ile oynayacak. İmkânsız mı? Değil... Ancak Ümraniyespor için umut birkaç Kaf Dağının ardında... Ankaragücü, bir puanı son anda kaptığı Antalyaspor maçında, iyi oynamadı.  Bu maç, onlar için de final maçı...  Kazanmazlarsa iş kötü...

ANTALYASPOR- BAŞAKŞEHİR (YARIN 19.00)

Antalyaspor, deplasmanda Ankaragücü'nden almış olduğu bir puanla bir parça soluklandı. Kendi evinde oynayacağı Başakşehir maçında da mağlup olmazsa (Hatay maçından hükmen alınacak 3 puan da hesaba katılınca) hedefine ulaşır. Başakşehir'in tek hedefi var; Türkiye Kupası... Bu hedeflerine ulaşmaları halinde, önümüzdeki sezonda Avrupa Kupalarında mücadele edecekler. Hafta içi kupa maçı olduğunu da düşünürsek, Başakşehir'in rölanti bir oyun oynayacağını tahmin etmek zor olmaz.


ADANADEMİRSPOR – BEŞİKTAŞ (YARIN 19.00)

“Kolej takımı” olarak gördüğüm Adana Demirspor, istim üzerindeki, keyifli futboluna devam ediyor. Geçtiğimiz çarşamba günü, İstanbul’da Karagümrük önünde 3-2 galip gelmeyi başardılar. Mavi Şimşekler set oyununa çabuk dönüyorlar, hızlı çıkıyorlar. Futbol tabiriyle “pır pır” oyuncuları çok. Ligde bulundukları yeri hak ediyorlar. Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle farklı ve vites yükselten bir Beşiktaş izlemeye başladık. İki derbi galibiyeti ile (Fenerbahçe ve Galatasaray) taraftarına moral veren Kara Kartal, beş puan önündeki Galatasaray’ın hata yapmasını bekliyor. Beşiktaş’ın en büyük handikabı haftaya BAY olması, avantajı ise rakiplerinin birbirleri ile oynayacak olması. Adana’da, keyifli ve skorlu maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

TRABZONSPOR – KARAGÜMRÜK (PAZARTESİ 20.00)

Trabzonspor, lig bitsin diye dua ediyor… Fenerbahçe önünde hiç varlık gösteremedi Bordo-Mavili takım… Yanlış tercihler bunun tek sebebi. Bjelica’nın takımı tanıma süresinin bu kadar uzamaması lazımdı. Trabzonspor camiası, mükemmel futbol beklemese de kişilikli ve onurlu bir mücadele görmek istiyor sahada. Karagümrük, ligin en renkli takımlarından birisi. Çok gol atıyor ama çok da golü kalesinde görüyor. Zevkli ve keyifli bir futbol izletiyor futbolseverlere. 35. Haftanın kapanış maçında, en azından Karagümrük’ün, keyifli futbol izlettireceğini tahmin ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00