Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Yanlışlara rağmen...

Molde Galatasaray maçının ilk 25 dakikasında Mertens ve Oliveira’yı tanıyamadım!

Kerem Aktürkoğlu’nu da! Ljubljana ve Zalgiris ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında tanıyamadığım gibi. Hatta ligin ilk maçı olan Kayserispor maçında tanıyamadığım gibi. Tüm bu maçların ortak bir noktası var. Bu maçların tamamında Torreira forma giyememişti ve Okan Buruk Torreira’nın yerine Berkan Kutlu’ya şans vermişti.

Bu bariz ve vahim durum, Berkan’ın yetersiz oluşu ile alakalı olduğu kadar Torreira’nın -çok özellikli oluşuyla da alakalı.

Lucas Torreira, Galatasaray’ın kronikleşmiş 6 numara problemine nokta koyan, 40 milyon Euro bonservis seviyelerine ulaşan, Arsenal, Athletico Madrid ve Fiorentina gibi takımlarda forma giyme başarısı gösteren bir oyuncu. O kadar kilit bir oyuncu ki onun oynamadığı maçlarda hem arkadaşlarının performansı düşüyor hem de Galatasaray oyun üstünlüğünü rakibe veriyor. 

Maçın ilk yarısında %53’lük topla oynama yüzdesi yakalayan, 4’ü isabetli 12 şut atan takım 25 milyon Euroluk rakip Molde’ydi! İkinci yarıda bu oran 6’sı isabetli olmak üzere 22’ye kadar çıktı. Yani Molde ekibi 22 kez Galatasaray kalesini yokladı.

Bu inanılmaz yüksek bir istatistik. “Son vuruşlarda biraz becerikli olabilseler belki de fark atacaklar” anlamı taşıyan bir istatistik bu. Futbol şansı Galatasaray’ın yanındaydı ve 81. dakikaya kadar skoru 2-2’de tutmayı başardı Galatasaray.

Neden 81?

Çünkü Berkan 81 dakika sahada kaldı!

Mertens kenara alındı. Oliveira kenara alındı ama Berkan 81 dakika sahada kaldı.

81. dakikada Okan Buruk’un torpillileri Yunus ve Berkan çıktı oyuna Midtsjö ve lisansı bugün çıkan yeni transfer Tete girdi.

Bu dakikadan sonra oyunun seyri değişti ve Galatasaray, Tete’nin hazırladığı İcardi’nin al da at dediği pozisyonda Midtsjö’nün golüyle (fark yiyebileceği bir maçta) 2-3’lük bir galibiyet elde etti.

Yani Galatasaray’ın yıldız isimleri, kalitelerini ve farklarını ortaya koyarak hem Okan Buruk’u ipten aldı hem de Şampiyonlar Liginin kapılarını sonuna kadar araladı! Rövanş maçında Galatasaray’a beraberlik dahi yetiyor. Galatasaray büyük bir kaza yaşamazsa Şampiyonlar Liginde ülkemizi temsil edecek.

Futbol şansı Galatasaray’ın yanında olduğu için Galatasaray bu akşam kazanmayı bildi ancak bu maçtan çıkarılacak çok önemli dersler var;

Lucas Torreira’nın alternatifi bulunmalı

Berkan Kutlu’ya forma verilmemeli ve takımda forma adaleti sağlanmalıdır.

Bu dersler çıkarılmazsa, bedeli Okan Buruk ve Galatasaray için çok ağır olur…

Ve son olarak tüm yokluklara rağmen hiçbir şekilde forma şansı bulamayan genç oyunculara da artık şans verilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi