Mutlu Hesapçı

Mutlu Hesapçı

Ölmek ile yaşamak arasında kalanların hikâyesi; Tur Rehberi!

BKM’nin Cem Gelinoğlu imzalı yeni filmi ‘Tur Rehberi’nin çekimleri Antalya’da gerçekleşiyor. Biz de PPR İletişim organizasyonuyla sete ziyarete gittik. Son zamanlarda gerçekleştirdiğim en keyifli set ziyaretiydi diyebilirim. Ekibin misafirperverliği ve böylesi bir kadroyla bir arada olmak inanılmaz güzeldi. Cem Gelinoğlu yaptığı işleri yakından takip ettiğim ve sevdiğim bir isim. Filmin hikâyesi kısaca şöyle;

Ercüment ölmeye yemin etmiş yaşlı bir tur ekibiyle hayatının en zor yolculuğuna çıkar. Hiçbir şeyin planlandığı gibi gitmediği bu turda katılımcıları hayatta tutabilmek zorunda olan bir tur rehberinin komik, adrenalin dolu ve heyecanlı mücadelesinde kazanan kim olacak?

Ölmeye yemin etmek durumu insanı düşündüren bir hikâye ve yaşlı olmak da insanı korkutan bir mevzu. O yüzden filmi daha da heyecanla bekliyorum.

‘Tur Rehberi’ filminin çekimleri devam ediyor

Başrolünü Cem Gelinoğlu’nun üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda başarılı bir isim Hakan Algül oturuyor. ‘Tur Rehberi’, ekibindeki oyuncular usta isimlerden oluşuyor. Filmin kadrosunda Alp Öyken, Atılgan Gümüş, Eda Akalın, Engin Türkoğlu, Kevork Malikyan, Macit Koper, Meral Çetinkaya, Metin Coşkun, Melisa Duru Ünal, Sadık Gürbüz, Suna Selen, Vedat Erincin ve Tarık Papuççuoğlu yer alıyor.

Yaşlanmak insanı korkutan bir durum ve yaşlanınca yalnızlıkla baş etmek daha da zor gibi görünüyor. Özellikle bizim gibi ülkelerde yaşlanmak sıkıntılı bir dönem çünkü yaşlanınca evde bir başına kalıyorsun ya da çocukların sana bakacak beklentisi oluşuyor. Huzurevi de herkes için bir seçenek değil.

Oysa bazı ülkelerdeki yaşlılara baktığımızda onlar yaşlanmıyorlar ve emeklilik hayatını gezerek yaşıyorlar.

Cem Gelinoğlu bu filminde çok güzel bir konu bulmuş ve çıkış noktası çok anlamlı. Filme dair çok ipucu alamadık ama film komedi türünde görünse de içinde yer yer hüzünleneceğimiz duygulu bir hikâyeye sahip diye düşünüyorum.

Yaşlılar kadrosuna yaşlı diyebilmek çok zor çünkü oynamak söz konusu olunca hepimizden daha genç ve dinamikler. Her biriyle sohbet ettiğimde anlattıkları anıların içinde kendimi kaybettim ve her birinin hayatından film çıkar diyebilirim.

Kısaca film setinde görüştüğüm ekibe dair gözlemlerimi tek cümleyle de olsa aktarmak isterim gönül ister ki sayfalarca onları anlatayım.

Kısa kısa duygular…

Alp Öyken; Yaşam enerjisi müthiş, sohbeti şahane ve Susam Sokağı’nda çocukluğumuza anlam katan insan…

Meral Çetinkaya; Çocuk gibi, kırılgan, naif, huysuz ve tatlı kadın, izlediğim her projede beni büyüleyen güzellik…

Metin Coşkun; ‘Oyunculukta oldum diye bir şey yok ben hâlâ olmaya çalışıyorum’ diyen ama benim için büyük bir usta…

Suna Selen; Hâlâ bir çocuk, hiç büyümemiş ve sadece yaş almış gibi ve evcilik oynamaya devam ediyor heyecanıyla bir oyunculuk içinde…

Macit Koper; Öncelikle sevdiğim fimlerin senaristi, Ömer Kavur’un arkadaşı, oyunculuğunu insanın gözüne sokmayan bir usta…

Sadık Gürbüz; Önce türküleriyle içimizi ısıtan ardından oyunculuğu ile kendisini izlemekten keyif aldığım eski solcu güzel abimiz…

Cem Gelinoğlu; Yetenekli, doğal ve ‘Hep böyle kalsın ve değişmesin’ dediğim yazar, çizer, oyuncu…

Eda Akalın; Seksenler dizisinde görüp de ‘Kim bu’ dediğim ve daha çok projede görmek istediğim entelektüel, yetenekli ve şahane oyuncu…

Hakan Algül; Komedi filmlerinin vazgeçilmez başarılı yönetmeni. Setin patronu yönetmendir evet ama bize patronluk taslamadığı için ve setinde şahane ağırladığı için ayrıca çok teşekkürler.

Mahir Altundağ; On numara beş yıldız diyorum ve uygulayıcı yapımcı listemde ilk sıraya yükseltiyorum.

PPR İletişim; Başta Selma Semiz olmak üzere bütün ekibe çok teşekkürler. Ekipçe bizi el üstünde tutuyorlar bu çok güzel bir duygu ve sayelerinde etkinliklerin içinden sayısız malzeme çıkarıyorum, daha ne olsun... ;))

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mutlu Hesapçı Arşivi