ALLAH KABUL ETSİN

Enteresan maçtı. İlk yarıda fark atacak kadar pozisyon üretip gol atamayan Fenerbahçe, ikinci yarıda iki kere öne geçti, ikisinde de defans hatalarıyla yakalandı. Ümraniye VAR’a takılmasa maç berabere bitecekti. Jesus’un bu maçtaki oyuncu ve sistem tercihleri çok tartışılacak türden.

4-4-2 dizilişiyle çıktı Jesus… Arda kenara çekilmiş, cezası biten İrfan Can ilk 11’e dönmüştü. Sakat Osayi’nin yerine sağ bekte Ferdi vardı, sol bekte ise Lincoln’ü tercih etmişti Jesus.

Ümraniye’nin önde baskı çabasıyla başladı maç ama Fenerbahçe hızlı çıktığı her atakta etkili oldu. Dörtlü defansla oynadığı maçlarda Jesus, ilerde baskı yerine rakibin çıkmasına izin verip, hızlı adamlarını kullanarak tehlike yaratmayı tercih ediyor.Bu maçta da Ferdi ve Lincoln’ü kullanarak kanatlardan yüklendi. Özellikle Ferdi kanattan gelip içeri girerek tehlikeli ataklar yaptı.

İlk yarıda çok net pozisyonlara giren Sarı Lacivertliler kaleci Orkun’u geçemedi. Özellikle Valencia’nın , orta sahadan aldığı topla 4 oyuncuyu geçtikten sonra karşı karşıya kaldığı pozisyonda, vurmak ya da yanında boş pozisyondaki Batshuayiye vermek yerine, topu kaleciye kaptırması maçın en ilginç pozisyonuydu. Valencia ilk yarıda bir hücum futbolcusunun yapması gereken her şeyi yaptı, tek yapamadığı topu kaleye göndermekti.

Valencia gibi başarılı olan bir diğer isim Ferdi’ydi. İrfan Can ve Batshuayi sahada kaybolan, Rossi ve Crespo aksayan isimlerdi. Sahanın en başarılısı ise kaleci Orkun’du. İlk yarıda Fenerbahçe 3-4 farka ulaşamadıysa sebebi Orkun’un tam zamanında yaptığı müdahalelerdi.

İkinci yarıya Crespo’nun yerine Emre Mor’u alarak başladı Jesus… İrfan Can’ı orta sahaya çekip Emre Mor’u sağ açığa aldı.Ancak yapılan bu değişiklik hücum zenginliği getirmediği gibi, İrfan Can’la orta sahada zaafa neden olunca Ümraniye oyunda dengeyi kurdu. Jesus hatasını çabuk farkederek, İrfan’ın yerine Zajc’ı oyuna aldı.

Bu değişiklikten sonra Fenerbahçe Szalai’nin geriden çıkardığı uzun topta Batshuayi ile golü buldu. Bu golden sonra Fenerbahçe’nin rahatlaması ve daha etkili olması beklenirken, sol kanat sıkıntısı baş gösterdi. Ümraniye sağdan hızlı geldi, defans arkasına atılan hızlı topta Umut beraberlik golünü buldu.

Valencia ve Fenerbahçeli oyuncular gol atmamaya yemin etmiş gibiydi. Ümraniyeli Glumac kendi kalesine gol atmasa Fenerbahçe öne geçemeyecek gibiydi. Pozisyonda yan hakem yaklaşık 1 metre gerideki Valencia’ya ofsayt bayrağı kaldırınca, gergin dakikalar yaşandı. VAR’ın müdahalesiyle hatadan dönülüp Fenerbahçe’nin golü verildi.

Uzatmalarda Ümraniye beraberlik golünü ararken, Fenerbahçe’nin sol kanadı açık vermeyi sürdürdü. Jesus’un boşa sol bek transferi istemiyor. Maç böyle bitecek derken Hakem Bitigen iki tarafı da üzen bir karar verdi.

Batshuayi kendi ceza sahası önünden topla çıkarken Glumaç önce formasından çekip dengesini bozdu sonra itip düşürdü. Hakem Bitigen önünde gerçekleşen bu pozisyonu devam ettirince Umut da defans arkasında topu ağlara gönderdi. Bitigen golü verdi ama VAR devreye girince, ne hikmetse vermediği faulü gördü, golü iptal edip, Batshuayi’ye faul yapıldığına hükmetti. Üstüne bir de itiraz edip kendisini alkışlayan Ümraniyeli Onur’u çift sarıyla attı.

Yazık değil mi Ümraniye’ye ve yazık değil mi Fenerbahçe’ye… Ya Batshuayi’ye önünde faul yapıldığında ver ya da faul olmadığına inanıyorsan VAR’dan da çağırsalar kararının arkasında dur, ısrar et. Bitigen ve maçın diğer hakemlerine, hatta tüm hakemlere maç sonu Ümraniye teknik direktörü Recep Uçar’ın açıklamalarını dinlemelerini tavsiye ederim. Yazık oluyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi