Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Değişiklik paradoksu!

“Bir teknik direktör için en zor olan şey futbolcuların hazır olmamalarıdır!

Okan Buruk şu anda bu zorluğu yaşıyor! Angelino’nun bir türlü istenen seviyeye çıkamaması, 6 maçlık zorunlu satın alma opsiyonu da hesaba katılarak Kasımpaşa karşısında forma giyemedi! Angelino forma giyemeyince -Kazımcan Karataş’ın da sakatlığı sebebiyle- sezonun en iyi sol ayaklı stoperi Abdülkerim Bardakçı sol bek oynamak zorunda kaldı. Nelsson sağda oynadığı için sezonun en iyi transferlerinden olan Davinson Sanchez sol stopere geçti.”

Yukarıdaki cümleler 5 gün önce Galatasaray’ın en son oynadığı Kasımpaşa maçından sonra yazılmış cümlelerdi. Okan Buruk, dünyanın en güçlü takımlarından birisi olan Bayern Münih karşısına çıkmadan önce bu paradoksla karşı karşıyaydı.

Önemli bir karar vermek zorundaydı Okan Hoca ve tercihini tüm düzeni bozmaktansa -kötü oynayacaksa da- Angelino’yu tercih etmekten yana kullandı.

Deplasmanda elde edilen Manchester United zaferinde de sahada Angelino vardı. Tete-Ziyech tercihi dışında ilk on birde değişiklik yoktu. Değişiklik yoktu ama spor kamuoyunda büyük bir korku vardı! Bayern Münih 4 gün önce bu statta dünyanın en iyi takımlarından birisi olan Borussia Dortmund’u 4-0 yenmişti.

Galatasaray son maçında kötü oynamış ve formda bir görüntü vermemişti.

En büyük kaygı ise Galatasaray’ın çok iyi oynamasına rağmen evinde Bayern Münih’i yenememesiydi. Bayern Münih tabiri caizse 2 defa gelmiş 3 gol atmıştı!

Maçın ilk yarısında korkulan olmadı ve Galatasaray dünyanın en iyi takımlarından birisi olan Bayern Münih ile başa baş oynadı.

Allianz Arena’daki 70 bin taraftar Bayern Münih’in kendi mabedinde bu kadar zorlanabileceğini düşünmemişti!

Maçın ilk yarısında sahada sırıtan tek oyuncu hala hazır olmayan Hakim Ziyech’ti.

Bayern Münih’in 23 yaşındaki Kanadalı yıldızı Alphonso Davies, Hakim Ziyech ile adeta kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı. Herkesin gördüğü bu kedi fare oyununu Okan Hoca ikinci yarının başında olmasa da gördü ve Barış Alper Yılmaz hamlesi ile oyuna müdahale etti!

80. dakikaya kadar da mükemmel götürdü maçı Okan Hoca ama maçın başında düştüğü paradoks tekrar canlanmış olacak ki Kasımpaşa maçındaki hataya düşüldü.

Yedek kulübesinde orijinal sol bek Kazımcan Karataş dururken yine Nelsson hamlesi ile 3 oyuncunun yeri değişti ve 80 dakikayı kusursuz götüren savunma kurgusu tamamen bozuldu.

Bu değişikliklerin bedelini 80 ve 86’da ağır ödedi Galatasaray.

Bakambu ile maça ortak olmaya çalışsa da başaramadı ve Bayern Münih’ten ikinci kez hak etmediği mağlubiyeti aldı Galatasaray!

Maçı izlemeyenler yanlış duymadı!

Allianz Arenada, fark yenilecek denilen maçta dünyanın en iyi takımlarından olan Bayern Münih’e karşı mağlubiyeti hak etmedi Galatasaray.

En kötü ihtimalle beraberliği hak etti Galatasaray!

Olmadı!

İçerde Manchester United, dışarda Kopenhag maçları kaldı.

Galatasaray her ne kadar yenilmiş olsa da performansı ile bu iki maçı da kazanabileceği mesajını verdi sporseverlere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi