Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Fenerbahçe verimli transferler yapıyor

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun başlamasına kısa bir süre kaldı. Fikstür çekildi, takımlar transferlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bazı takımlarımız yıldız transferleri bünyelerine dahil ederken, bazı takımlarımız ise bütçelerine uygun, potansiyelli isimleri transfer ediyorlar. Bu yazımda, üç büyük takımımızın transfer stratejisini değerlendireceğim.

Transfer sürecinin en hareketli kulüplerinden biri Fenerbahçe. Teknik direktörlüğe camianın evladı İsmail Kartal getirildi.

İsmail Hoca’nın yeniden takımın başına getirilmesine çok sevindim. Gönderilmesine de %100 karşı idim. 2021-2022 sezonunda mental olarak bitmiş bir takımı sezon ortasında alarak, seri galibiyetlerle ayakta tutmasına rağmen, sezonun sonunda sözleşmesi yenilenmeyerek yerine Portekizli teknik adam Jorge Jesus getirildi. Olacak iş değildi. İsmail Kartal takımın başında kalsaydı, belki de 2022-2023 sezonunun şampiyonu Galatasaray değil, büyük olasılıkla Fenerbahçe olacaktı.

Aynı şekilde, bu sezon İsmail Hoca’nın üstüne sportif direktör olarak Mario Branco'nun getirilmesini de asla doğru bulmuyorum. Görev tanımı ne olacak? Türkiye'de bu sistem defalarca denendi. Sürekli başarısız olunan bir sistemi neden tekrar tekrar deniyoruz?

Şu ana kadar yapılan transferler arasında gözüme en çok çarpan isimler; Edin Dzeko, Rodrigo Becao ve Dusan Tadic...

Kişisel düşünceme göre, Ali Koç ve yönetim kurulunun bugüne kadar yaptığı en etkili santrafor transferi Edin Dzeko...

Müthiş bir bitirici golcü. Gol vuruşları mükemmel. 37 yaşında olmasına rağmen, alacağı dudak uçuklatan ücretin hakkını verebilecek bir oyuncu.

Stoper Rodrigo Becao'nun fizikli, mücadeleci bir yapısı var. Savunmayı toparlayacağına inanıyorum.

 Takımın ihtiyacı olan bir veya iki bölgeye daha isabetli transferler yapıldığı takdirde, bu sezon şampiyonluk yarışının en önemli adaylarından biri yine Fenerbahçe olur.

2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yeni sezon transfer çalışmalarına da tam gaz devam ediyor.

Milli futbolcu Kaan Ayhan'ın bonservisini alan Sarı Kırmızılılar, İspanyol sol bek Angelino ve Halil Dervişoğlu'nu da transfer etti.

Geçen sezonun şampiyonu olarak kazandığı moral motivasyon ile büyük ölçüde şampiyon takımı muhafaza etmesi ve ilave olarak kaliteli transferler ile takımı takviye etmesi nedeniyle, bu sezonun en büyük şampiyonluk adayı yine Galatasaray'dır. Mevcut kadroyu büyük ölçüde korudular. Bu çok önemli. Hedefe çok rahat ulaşabilirler. Tabi ki konsantrasyonu kaybetmemeleri şartıyla!

Geçtiğimiz sezonun gol makinesi Icardi'nin bonservisini almak için girişimler sürüyor. Tabiki zor bir hamle. Avrupa futbolunda isim yapmış bir isim. Ancak, bu zor hamleyi gerçekleştirmek için maddi imkanları fazla zorlamamak gerektiğine inanıyorum.

Geçtiğimiz sezon aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Beşiktaş, transfer döneminde de yavaş adımlar atıyor. Bu durumdan taraftar da hiç memnun değil.

Halil Dervişoğlu'nu Galatasaray’a, Dusan Tadic'i ise Fenerbahçe'ye kaptıran Beşiktaş yönetimi, taraftarın tepkisini alınca gaza bastı ve defansif üç oyuncuyu kadroya kattı.

Bu isimler stoper Daniel Amartey, stoper Lyanco ve 6 numara Jean Onana...

Performans videolarına baktığımda üç ismin de kötü oyuncu olduğunu söyleyemem ama transfer süreçleri sıkıntılı.

Yeni sezon öncesi düzenlenen hazırlık kampına sadece Somaspor'dan transfer edilen Emrecan Bulut katıldı. Yeni transferler Almanya kampına bile katılamadı. Takıma nasıl adapte olacaklar? Muamma... Gerçekleşecek diğer transferler için de aynı durum geçerli.

Geçtiğimiz sezon, takımın en önemli hücum opsiyonlarından Nathan Redmond takımdan ayrıldı. Görüşmeler neden bu kadar uzun sürdü? Alternatifi hazır mı?

Transfer sürecindeki bu belirsizlikler ve camia içindeki gergin hava nedeniyle Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda sıkıntılar bekliyor.

Yazımın sonunda, FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol takımımızı tebrik etmek istiyorum.

Gerçekten müthiş bir iş başardık. Uzun yıllardır oluşturulmaya çalışılan sistemin meyvesini aldık. Futbolda uzun zamandır oluşturamadığımız sistem voleybolda oluştu. Bütün takımı gönülden tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi