Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Her hafta biraz daha zor!

Galatasaray her geçen maç biraz daha kötü oynuyor! Orta saha eksikliği, sol bek eksikliği, transfer edilen oyuncuların henüz hazır olmamaları, yabancı sınırı gibi pek çok faktör Galatasaray’ın her maçta biraz daha sos vermesine neden oluyor.

Orta sahada -stoper olan- Kaan Ayhan görev alıyor. Angelino bir türlü istenen seviyeye çıkamadı, 6 maçlık zorunlu satın alma opsiyonu da hesaba katılarak Kasımpaşa karşısında forma giyemedi. Angelino forma giyemeyince -Kazımcan Karataş’ın da sakatlığı sebebiyle- sezonun en iyi sol ayaklı stoperi Abdülkerim Bardakçı sol bek oynamak zorunda kaldı.

Nelsson sağda oynadığı için sezonun en iyi transferlerinden olan Davinson Sanchez sol stopere geçti. Orta sahada yalnız kalan Torreira 3 kişilik oynamak zorunda kaldı. Kasımpaşa’nın da bu sezonki performansı da (ligde 5. sırada bulunan Kasımpaşa 5 galibiyet 3 beraberlik aldı) ön plana çıkınca, Galatasaray sezonun en zor maçlarından birini oynadı. Henüz hazır olmayan Zaha’nın bireysel performansı ile 2 gol bulan Galatasaray, kornerden gol yiyince güçlü rakibini oyuna ortak etti. 10 dakika uzatma verilen maçta zamana oynamak zorunda kaldı.

Galatasaray, kasımpasaspor

Bir teknik direktör için en zor olan şey futbolcuların hazır olmamalarıdır!

Okan Buruk şu anda bu zorluğu yaşıyor. Hakim Ziyech ile oyuna başlıyor, Ziyech istediği seviyede olmadığı için Tete’yi sokuyor ama Tete katkı sunmak yerine zarar veriyor!

Stoper olan Kaan Ayhan ile başlıyor, eksikliğini gördüğü için geçen sezonun en iyilerinden olan Sergio Oliveira’yı alıyor ama Oliveira, Tete’den kötü! Kerem Aktürkoğlu desen, çok iyi başladığı sezonda yaptığı top kayıpları ve kaçırdığı gollerden sonra tepkilerin odağına oturan, tepkilerden sonra performansı daha çok düşüren bir isim. Kulübede bekleyen Bakambu ve Kerem Demirbay yine istenen seviyede olan oyuncular değil! Ndombele hazır olmadığı için yedek kulübesinde bile yok.

Neresinden tutsan elinde kalıyor!

Ama kilit nokta şu ki; Okan Buruk bütün eksiklik ve olumsuzluklara rağmen Galatasaray’a 3 puan kazandırmayı başarıyor. İyi bir teknik direktörün en belirgin farkı da bu. Bu farkı ortaya koyuyor Okan Buruk! Galatasaray devre arasına kadar minimum kayıpla ilerleyebilirse devre arasında eksik bölgelere yapılacak transferlerle tekrar ligi domine edebilir.

Hakemliği bırakmak!

MURAT AKBAS

Bugün maçtan önce enteresan bir gelişme yaşandı. 47 yaşındaki (emekliliği burnunda) yan hakem Kemal Yılmaz, kendisine ait sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamanın özeti şu; “orta hakeme Fenerbahçe lehine penaltı çaldırdığım için maç alamadım, bu sebeple hakemliği bırakıyorum”!

Bu açıklamadan benim ve kamuoyunun çıkarabileceği tek anlam, Fenerbahçe lehine hata yapan bir hakemin bu haksızlığa dayanamayarak hakemliği bıraktığıydı.

Yani TFF Fenerbahçe lehine hata yapan hakemleri cezalandırıyor.

Sosyal medyada özellikle Fenerbahçeli gazetecilerin paylaşımında hep bu anlam vardı.

Elbette ki bir takımın mağdur edilmesini hiçbirimiz istemeyiz ve mevcut hakemlerin lige zarar verdiği konusunda da hepimiz hemfikiriz.

Hatta hakemlere, TFF’nin yapısına, medya oluşumlarına ve bu yapıların ilişkilerine yönelik derin bir araştırma ve inceleme yapılmasını tüm spor kamuoyu istiyor.

Ancak olayın iç yüzüne baktığımızda mevcut yapı ile mücadele edilmesinin amaçlanmadığı, Ali Koç, Lale Orta ve bir hakem eşinin yaptığı skandal açıklamaların olduğu gündemin bir anda rafa kaldırılmak istendiği gibi bir izlenim ediniyoruz.

Zira hakem Kemal Yılmaz’ın daha önce FIFA listesinden çıkarıldığını ancak herhangi bir tepki ortaya koymadığını öğreniyoruz.

En yaşlı hakemler arasında olduğu için zaten az maç alan bir hakemmiş ve haftalar boyunca dinlendirildiği zamanlar olmuş.

Haklıyım dediği ve hakemi penaltıya yönlendirdiği pozisyonda bariz ofsaytı görmemiş, hakem penaltı verdikten sonra penaltı kararı VAR’dan ofsayt gerekçesi ile iptal edilmiş.

Bu sene sadece 5 maçta görev alabilmiş, Fenerbahçe maçından önce de 4 hafta dinlendirilmiş.

Tüm bu yaşananlardan sonra Kemal Yılmaz kardeşimiz futbolu bırakmamış ama bariz ofsaytı görmediği maçtan sonra haksızlığa uğradığını düşünüp istifa etmiş.

Pek çok sporseverin tanımadığı, emekli olup tozlu raflarda yerini alacak bir hakem bir basın açıklamasıyla Fenerbahçe’yi mağdur, TFF’yi kötü adam yapmayı başardı.

Tek umudum (açıklamayı yapan hakemin amacı bu olmasa da) yargının devreye girerek, bu olay üzerinden Türk futbolundaki tüm skandalları ve kirli ilişkileri ortaya çıkarmasıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi