Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Sağlam planlama kalıcı başarı getirdi

A Milli Kadın Voleybol takımımız, ABD'de düzenlenen “2023 Milletler Ligi” finalinde Çin'i 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Kadın voleybol takımımızın elde ettiği bu başarı hakkında yazmak istedim. Çünkü, sağlam bir planlama ile elde edilen çok büyük bir başarı bu şampiyonluk...

Voleybol ülkesi haline gelmemizde birçok faktör rol oynadı.

Güçlü sponsorların voleybolumuza destek vermesi, tesisleşme anlamında atılan önemli adımlar, başta Vakıfbank olmak üzere Türk takımlarının Avrupa'da elde ettiği önemli başarılar, voleybolumuzun şaha kalkmasını sağladı.

Filenin Sultanlarının Milletler Ligi şampiyonluğuna gelecek olursak...

Bu başarının gelmesi asla sürpriz değil. Takımımızın son yıllardaki yükselen form grafiğine baktığımızda beklenen bir zafer...

Birçok kişinin rol oynadığı, müthiş bir şampiyonluk.

Başkan Mehmet Akif Üstündağ... En kritik pozisyonlarda tribünde "hop oturup hop kalkan", kazanılan maçlardan sonra sahaya inip oyuncuları ile bütünleşen/kucaklaşan gerçek bir spor adamı. Kendisini gönülden tebrik ediyorum. Türk sporuna böyle başkanlar lazım.

Daha önce Sırbistan milli takımını da çalıştırmış olan ve 2022’de dünya şampiyonluğunu kazandıran, koç Daniele Santarelli'nin takım üzerindeki etkisi çok büyük. Doğru zamanlarda  doğru dokunuşlar yapabiliyor. 42 yaşında olmasına rağmen çok büyük başarılara imza atan bir koç ve oyuncuları ile ilişkileri de çok iyi. Başarısının sırrı bu olsa gerek.

Şampiyonluk sonrası, ünlü "Erik Dalı”oyun havası eşliğinde gösterdiği performansa hayran kaldım!  Bizden biri gibi. Değişik kültürlere çabuk adapte olan bireyleri takdir ederim.

Takımımız içerisinde de oldukça mücadeleci, kaliteli ve her sayı için ölümüne savaşan oyuncular yer alıyor.

Bütün takım çok iyiydi. Tek tek ele alıp şampiyonluğu birkaç kişiye yüklemek doğru olmaz ama kişisel düşünceme göre, Milletler Ligi şampiyonu olmamızda ön plana çıkan isimler, orta oyuncular Zehra Güneş ve Eda Erdem Dündar ile pasör çarprazları Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'tır.

Zehra Güneş, Türk voleybolunun en önemli isimlerinden biri haline geldi. Blok tehdidi üst düzey, orta hücumlarda etkili bir oyuncu.

Kaptan Eda Erdem Dündar hakkında fazla bir yorumda bulunmaya gerek yok. Gerçekten, hırsıyla takımını ateşleyen bir oyuncu.

Bir önceki jenerasyonun orta oyuncusu Aysun Özbek ile eşdeğer, bir tek ayak hücum kabiliyetine sahip.

İşlevsellik yönünden en şanslı olduğumuz mevki pasör çaprazı bölgesi. Ebrar ve Vargas bu bölgeyi oldukça verimli kullanıyor.

Küba asıllı oyuncumuz Melissa Vargas, milli takım adına oynamaya başladığı günden bu yana mevcut takımın üstüne "kaymak" oldu. Hücuma müthiş bir renk katıyor. Öldürücü smaçları var.

Ebrar'ın da smaçlarını beğeniyorum. Ancak, özellikle dikkat ediyorum, konsantrasyon eksikliği yüzünden olsa gerek bazen %100 sayı olacak smaçları kaçırıyor Ebrar.

Ebrar'ın bir özelliğini çok beğeniyorum. Maçları izleyenler iyi bilir. Kazandırdığı kritik sayılardan sonra kendine özgü öyle hareketler yapıyor ki sadece tribündeki seyircileri değil, ekran başındaki milyonları coşturuyor. Takıma ve taraftara müthiş bir enerji katıyor.

Özellikle takıldığım bir hususa değinmeden yazımı tamamlamak istemiyorum. Ben bu işe çok taktım. Sosyal medya hesaplarımda da paylaştım. Adını ağzıma bile almak istemediğim bir basın organı, şampiyonluktan bir gün sonra Ebrar için "Milli utanmazımız"  diye başlık atıyor ve önemli yerlerden verilmesi gerekli tepkiyi yeterince görmüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu yaklaşımın adını gerçekten koyamıyorum! Koyarım da… Yorumu sizlere bırakıyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi