Besim Güçtenkorkmaz

Besim Güçtenkorkmaz

Tuhaf işlere devam

Konyaspor ile Başakşehir arasındaki maçın 64’üncü dakikası. Konyaspor 2-0 önde.. Başakşehir atağında, Konyaspor’un defans oyuncusu ceza alanı içerisinde, rakibine kayarak müdahale ediyor. Maçın genç hakemi Alper Akarsu, pozisyona çok yakın ve eliyle “topa müdahale” edildiğini göstererek oyunu devam ettiriyor.

Oyunun hemen devamında Konyaspor, rakip yarı alanda, Başakşehir savunmasını eksik yakalıyor. Konyaspor’un iki hücum oyuncusunun karşısında sadece bir savunma oyuncusu var. Gelişen bu atağın gol olma ve Konyaspor’un maçı 3-0’a taşıma ihtimali oldukça yüksek.

Maçın VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu. VAR asistan hakemi ise FİFA lisanslı Türkiye’nin bir numaralı hakemi Halil Umut Meler. Maçın VAR hakemleri, Konyaspor gole giderken, hakemden maçı durdurmasını ve Konyaspor ceza alanındaki pozisyon ile ilgili inceleme yapılmasını istiyorlar.

Hakem Alper Akarsu, biraz önce 2 metreden görüp “devam” dediği pozisyonu inceliyor. Pozisyon bana göre penaltı değil. Başakşehir oyuncusu, ıskaladığı toptan hızlı gidince, gerisinde kalan topun hakimiyetini kaybederek, kayarak gelen rakibinin üzerine düşüyor.

Peki hakem az önce net bir şekilde görüp, “devam” dediği bu pozisyon ile ilgili ne karar verecek. İlk kararında ısrar etse, bu defa herkes, “golle sonuçlanma olasılığı bunulan Konyaspor’un atağını niye kestin?” diye VAR hakemlerinin üzerine yüklenecek. Hakem ulemaları ise “VAR’daki Halil Umut Meler abinden daha mı iyi biliyorsun?” diyecek.

Hakem ne yaptı? VAR hakemlerini kurtarmak için, önce kendini ve tabi ki hiç acımadan Konyaspor’u yaktı. “Devam” kararından vazgeçti ve geriye dönüp “Penaltı” verdi.

Sonuç ne mi oldu? Bu karardan sonra hakem de Konyaspor da çözüldü.

Konyaspor:2-Başakşehir :3

Ne diyelim? Tuhaf işler oluyor. 64. dakikada Konyaspor üçleyecekken, maç sonunda hooppp Başakşehir hem golleri hem de puanları üçleyen taraf oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Besim Güçtenkorkmaz Arşivi