Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Rıza Çalımbay'lı şampiyonluk

    “Galatasaray maçı oynadık, orada da bana göre bizim takımımız kesinlikle yenilmedi. Kimsenin çözemediği bir şekilde orada bizim puanımız gitti.” Bu açıklamalar Rıza Çalımbay’a ait.

Ama Galatasaray maçından sonra değil. 17 Ocak’ta Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Demir Grup TECO Karacabey Belediyespor maçından sonra. “Galatasaray ile mükemmel bir maç oynadık ama bu maçta haksızlığa uğradık. Maalesef puanımız gitti.” Bu açıklamalar da Rıza Çalımbay’a ait.

Yine herhangi bir Galatasaray maçı sonrası değil. 7 Ocak 2022 de FIFA Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada sarf edilmiş sözler.

     "Maçların hepsinde hakem arkadaşlarımızın çok büyük hataları var, özellikle Galatasaray maçında. Hakemler yürekli maç yönetsin, Galatasaray maçlarında falan korkmasın."

Bu açıklamalar da yine Rıza Çalımbay’a ait. Ve maalesef bu açıklamalar da herhangi bir Galatasaray maçı sonrası değil. 2020 yılında Süper Ligde Göztepe ile yapılan bir maçtan sonraki açıklamalar.

Ve buna benzer sayısız açıklama. İnanılır gibi değil. Süper Ligde görev yapan bir Teknik Direktör Galatasaray ile kafayı bozmuş durumda. Neredeyse kuş uçsa, kervan geçse Galatasaray’a bağlayacak durumda. Medya bu gelişmelere gözlerini kapatsa da Galatasaray taraftarları ciddi anlamda durumdan rahatsız.

Hatta sezon başında Sivasspor Morutan ve Cicaldau’yu kiralamak istemiş, Galatasaray kulübü Türkiye’de bir kulübe kiralamak istemesine rağmen taraftar tepkisinden çekindiği için bu kiralama gerçekleşmemişti. Aynı Rıza Çalımbay 3-1 kaybettiği ve yoğun hakem hatalarının yaşandığı Beşiktaş maçı sonrasında şöyle açıklama yapmıştı; “Çok formda bir takımla oynadık. İlk yarıda defansif açından çok büyük hata yaptık. Geride bekleme gibi bir şey yapmam ve yapmadım”. Benzer maçlarda tüm açıklamalar ve yaklaşımlar bu minvalde. Hal böyle olunca Galatasaray Rıza Çalımbay’ın takımlarına karşı yüksek bir motivasyon ile oynuyor.

Dün gece de öyle bir karşılaşma oynandı. Galatasaray hem şampiyonluğa 3 adım kala mutlak kazanmak zorundaydı hem de Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Sivasspor’a puan kaptırmak istemiyordu.

Her ne kadar Galatasaray 2-0 kazansa da çok zorlandığı bir maç oynadı. Galatasaraylı tüm oyuncular Rıza Çalımbay’ın takımına karşı ekstra bir motivasyonla oynadı. Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Sivasspor’dan 6 puan almış oldu oyuncular. Rıza Çalımbay’la bir şampiyonluk hikayesi yazdı Galatasaray’lı oyuncular.

Sivasspor beklendiği gibi maça çok sıkı hazırlanmıştı ve oldukça sert oynadı. Sert oyunu ile Galatasaray’ın teknik isimlerinin üretkenliğini engellemeye çalıştı. Bu taktiğini kısmen de başardı Sivasspor.  İç sahada gol beklentisi ikinin üzerinde olan Galatasaray, bu maçta 0’87’lik bir oran yakalayabildi. Bu tarz maçları ancak yıldız oyuncularınızla kazanabilirsiniz. Galatasaray da öyle yaptı. 

Mauro Icardi ile kazandı. Maça geçen hafta olduğu gibi yine Mauro Icardi damga vurdu. Kritik anlarda attığı iki gol ile Galatasaray’ı galibiyete taşıdı Arjantinli yıldız.

Galatasaray puanını 79’a çıkardı. Resmi olarak oynayacağı 2 maç kaldı. Ankaragücü deplasmanı ve içeride oynayacağı Fenerbahçe maçı. Eğer Ankaragücü ile berabere kalınırsa içerde Fenerbahçe’ye 4 farklı mağlubiyet alınmadığı sürece Galatasaray şampiyon oluyor. Yani Galatasaray yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiği maçta hata yapmadı. Sivasspor’a ve Rıza Çalımbay’a karşı alınan galibiyet belki de sezonun en anlamlı galibiyeti oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi