Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

İnşallah sonu 2018 gibi olmaz!

Yine seçim yılı olan 2018 gibi ilk çeyreğe rekor satışla başlayan otomotiv sektörü tam bir dejavu yaşıyor. Seçime kadar yoğun talebe bağlı rekorlara devam etmesi beklenen sektörün yıl sonu potansiyeli ise 1.2 milyon adedin üzerinde. Ama seçim sonrasındaki 7 ayı arz, krediler, yüksek fiyatlar ve ÖTV belirleyecek. Umalım da sonu 2018’e benzemesin…

OTOMOTİV sektörü 2023’te tam bir ‘dejavu’ yaşıyor. Çünkü ilk 3 ay yaşananlar yine seçim yılı olan 2018 ile büyük benzerlikler taşıyor. Hatırlatmak gerekirse; 2018’e çok hızlı giren otomotiv sektörü ilk çeyrekte, 1 milyon adede yaklaşan 2017 yılının bile üstünde büyümüş, hazirandaki seçime kadar olan 5 aylık sürede ise 302 bin adetlik satışı aşmıştı. Bu performans sonrası yeni rekor beklentileri artmıştı. Ancak seçim sonrası ekonomide işler iyi gitmeyip, devalüasyon yaşanınca toplam pazar, son 2 ayda devreye giren geçici ÖTV indirimine rağmen yılı ancak 620 bin adetle, 2017’nin çok gerisinde tamamlamıştı.



1 MİLYONUN ÜSTÜ ŞAŞIRTMAZ
Yine seçim yılı olan 2023’e de hızlı giren otomotiv sektörü ilk çeyrekte bu kez tüm zamanların en yüksek satış rakamlarına ulaşırken, nisan ve mayıs aylarında da rekorların süreceği sinyalini verdi. Seçim sonrasının yarattığı belirsizliğe rağmen hem talebe hem de 10 yıllık ortalamalara göre toplam pazarın 2023’te 1.2 milyon adedi aşma potansiyeli bulunuyor. Ama 2018 tecrübesine dayanarak, otomotiv sektörü ihtiyatlı davranmayı tercih ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu yıl pazarın hem geçmiş 3-4 yıllık biriken talep hem de son deprem sonrası oluşan ihtiyaçla birlikte 1 milyon adedin üzerine çıkma potansiyeline sahip olduğunu açıkça belirtiyor.

ÖNÜNDE 4 BÜYÜK ENGEL VAR
İlk 3 aydaki sonuçların ve 10 yıllık ortalamaların buna işaret ettiğini kaydeden Bozkurt, “Ancak yıl sonu pazar kapanışını bu potansiyel talebe karşı arzın ne kadar olduğu belirleyecek. Bu ülkede talep artık 1 milyon adetlerin altına pek düşmez ama tekrarlıyorum, rekor arza bağlı. Eğer araç bulunursa pazar 1.2 milyon adede ulaşabilir, buna şaşırmayız” yorumunu yaptı. Diğer taraftan arz olsa da 1.2 milyon adetlik talebin önünde ciddi engeller olduğunu hatırlatan Bozkurt, bunların finansman, (krediler) araç fiyatlarındaki yükseliş ve yüksek dilimlerdeki ÖTV matrahları olduğunu söyledi. Bozkurt, seçim sonrasına ilişkin ise şunları söyledi: “Evet seçim önemli ama artık mevcut talep seçimden bağımsız hale geldi. İnsanların mobilite ihtiyacı değişmez bir gerçek. Seçim sonrası sadece bir kısım yatırım veya ticari amaçlı alan kişi veya firmalar duruma göre azalır veya çoğalır.”


Cumhuriyet’İn 100. yılına özel
Türkiye’de 2023 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiği 49 bin 704 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı ile yüzde 21,1’lik pazı elde eden Fiat, açık ara liderliğini devam ettirdi. Fiat, bu yıl "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıldönümü”ne özel olarak Bursa’da ürettiği modellerinde imza niteliğindeki “Cumhuriyet 100 Yaşında” logosunu kullanıyor. Bu sayede bu özel yılı unutulmaz kılmak istiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi