Altay, Arda, Rossi ve ötesi̇…

Altay altı net kurtarış ve bir asist, Rossi bir gol iki asist, Arda bir gol asistle günün kahramanları. Aslında oyunculardan gitmek yerine Fenerbahçe’deki total iyileşmeye dikkat etmek lazım. İsmail Kartal teknik olarak büyük farklar yaratmasa da, elindeki kadro için en bildik futbolu oynatarak, oyuncuların kendine güvenini yükselterek başarılı adımlar atıyor. Alınan iyi sonuçlar da sürecin destekçisi oluyor. Şans bile zaman zaman Fenerbahçe’ye gülüyor.

Farkında mısınız Türk futbolu idare edilemez hale geldi. Son MHK kararlarıyla yaşanan rezalet en güzel örneği. Bu sezon ya da en geç önümüzdeki yıl Türk futbolu büyük değişimi yaşayacak. Ya birileri akıllarını başına alıp, bu değişime öncülük edecek, Türk futbolunu doğru yola sokacak ya da bir büyük kaos, karmaşa ardından Allah bilir nereye gidecek.

Pek çoklarına göre bu sezon tarihe en ayıplı sezonlardan birisi olarak geçecek. Aslında üç büyükler ve Trabzon bir yana, Türk futbolu bir bütün olarak bitiyor.

İnanmıyorsanız yayın hakları ihalesine bakın. Verilen teklifler o kadar düşük ki, Federasyon bile kabul edemiyor. Para etmiyor Türk futbolu. Asıl darbeyi yiyecek olan, yayın gelirleriyle ayakta kalan ve önemli atılımlar yapan Anadolu takımları olacak.

Böyle bir ortamda elbette maçların sonuçları hayli geriye düşüyor. Alanya’yı yensen ne olacak, yenilsen ne olacak? Gemi batıyor, sen içinde istediğin kadar başarılı ol.

Cezalılar ve sakatlıklar içinde ilk 11’in sürprizi Ozan Tufan’dı. İngiltere’den geri gönderildiğinden bu yana hiçbir işe yaramayan Ozan bu kez sağ bekte şans buldu ama bugünkü oyunundan sonra muhtemelen bir daha bulamaz.

İlk dakikalarda Fenerbahçe sağlı sollu üç pozisyon yaratıp kullanamayınca Alanya tempoyu arttırarak oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Hızlı ataklarda üst üste pozisyonlar buldularsa da Altay’ı aşmayı başaramadılar.

Alanya’yı durduran Altay, ardından bu kez Fenerbahçe’nin golünün asistini yaptı. Attığı uzun pasa Rossi dokunarak aşırtma topla golü buldu.

Dört gol pozisyonunu kurtaran kaleci Altay bir de asist yaparak ilk yarının kaderini belirleyen isim oldu.

İkinci yarı penaltıyla başladı. Zajc önce direğe takıldı, dönen topa giderken kale önünde düşürüldü. Volkan Bayarslan akıllara zarar bir kararla Zajc’ın aleyhine düdük çaldı. Pozisyon o kadar net penaltıydı ki Bayarslan daha nefes alamadan kendini monitörün başında buldu. Herhalde hiçbir hakem VAR’a bu kadar çabuk çağırılmamıştır. Penaltıyı gol çeviren isim Mesut oldu.

Kısa süre Fenerbahçe üst üste iki gol yedi. Yenilen ikinci goldeki hatasıyla Ozan “benden sağ bek de olmaz” dedi.

Bütün Fenerbahçeliler “eyvah maç gidiyor mu?” derken oyuna 17 yaşındaki Arda Güler girdi. Önce bir gol atıp takımı öne geçirdi, sonra bir asist yaparak gol attırdı. Rossi de iki asist ve bir golle maçı alan isimlerdendi.

Şaşırtıcı olan Alanya defansının yaptığı top kayıplarıydı. İstatistik meraklıları bakabilir ama sayamayacağım kadar çok top kaybettiler kendi sahalarında ama daha şaşırtıcı olan ise Fenerbahçe’nin beş golünden hiç birinin bu toplardan gelmemesiydi.

Sonuçta Fenerbahçe sezonun gol rekorunu kırarak ikincilik iddiasını sürdürdü.

Hakem Bayarslan genel olarak iyiydi ama penaltı pozisyonundaki hatası çok büyüktü. Ayrıca Serdan Dursun’a ve Pelkas’a verdiği sarı kartlar da tartışmalıydı. Yine de böyle bir kaos dönemi için geçer not verilebilir.

TRİBÜNÜN MUHALEFET ŞERHİ: ŞİMDİ BUNA SEVİNELİM Mİ? / İBRAHİM CAN

Tamam 5 golün keyfiyle güldük eğlendik çok mutlu olduk. Şimdi gelelim ciddi tarafına. Fenerbahçe keyif vererek oynasa da kalecisinin performansı sayesinde 3 puana ulaştı. Şuan aklıma gelen 5-6 net kurtarışı var Altay’ın. Gece galibiyetle bitmiş olsa da Ozan Tufan, Mesut Özil ve İsmail Kartal net olarak sınıfta kaldılar bir kez daha. Gerçi Ozandan artık beklentiyi tamamen kesmeliyiz. Bir şekilde, sene sonunda mutlaka gönderilmeli. Mesut Özil tam olarak ne işe yaradı dün anlamak mümkün değil. Alanya gümbür gümbür ben ikinciyi atacağım derken, Sayın Kartal hiçbir hamlede bulunmadı. Gecenin galibiyetle bitmesi bunları değiştirmiyor. Ne kadar eleştirsek kızsak da Mert Hakan, Mesut’tan çok daha etkili oluyor orada. Hocamız, ne gördüyse Mesut’ta, 70 dakika tuttu oyunda. Halbuki heyecandan neredeyse ayakta izleyeceğimiz, 17 yaşındaki Arda 15 dakikada bir gol bir asist yaptı. İsmail Hoca’nın Sosa aşkı bitti şimdi de Mesut aşkı başladı sanırım. Mesut, Ozan, Gustavo, Sosa gibi oyunculardan bu takımın kurtarılması lazım. Asıl unutulmaması gereken, Fenerbahçe tam 4 senedir şampiyon olamıyor, Kadıköy’deki bütün yenilmezlik serilerinin sonu geldi ve Avrupa nedir unuttuk. Bütün bu başarısızlıkların sorumlusu başkanlık koltuğunda yoluna devam ediyor. 14 Mart 2022 tarihi itibariyle söylüyorum, başkan seneye de bizimle olursa, aynı şeyleri bir kez daha konuşuyor olacağız. Ali Koç istifa etmeden başarı gelmeyecek, kimse kusura bakmasın Fenerbahçe liderin 20 puan gerisindeyken 5-2 galibiyeti ben BAŞARI sayamayacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi