Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

Bakmayın siz rekora!

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) nisan ayında açıkladığı verileri analiz etti. Özpeynirci, rekor olarak duyurlan satışlarda "işin aslının öyle olmadığını" ifade ederek "Bu işin ticaretini yapanlarla, 'ellerindeki TL enflasyonun altında erimesin' diye yatırım amaçlı alanları çıkardığımızda otomobil alabilen ne yazık ki kimse yok" dedi.

Emre Özpeynirci'nin analizi şöyle:

Son anda bazı gemiler yetişmese de nisan ayında otomotiv pazarı yüzde 62,7 artarak 97 bin 679 adetle tüm zamanların en iyi nisan ayı olarak kayıtlara geçti. 10 yıllık ortalamanın 63 bin olduğu düşünülürse rekor daha net anlaşılabilir.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nim (ODMD) verilerine göre ilk 4 ay sonunda da pazar yüzde 57,3 artarak 333 bin 650 adetle yine rekor satışa ulaştı.

Ama bakmayın siz rekor satışlara, işin aslı tam olarak öyle değil. Bu işin ticaretini yapanlarla, 'ellerindeki TL enflasyonun altında erimesin' diye yatırım amaçlı alanları çıkardığımızda otomobil alabilen ne yazık ki kimse yok.

Özellikle maaşlı çalışanların bu fiyatlar ve bu finansman koşullarıyla bırakın sıfır otomobili 2.el almaya bile gücü yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi