Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

Tesla teslimatlarında son durum ne?

Gazeteci Emre Özpeynirci, 6 Nisan itibarıyla Türkiye piyasasına resmi olarak giriş yapan dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla'nın teslimatları ne zaman ve nasıl gerçekleştireceğine dair bilgiler paylaştı. Özpeynirci, ilk teslimatların mayısın 2. haftasında gerçekleşeceğini, haziranda teslimat sayısının artacağını bildirdi.

Gazete Pencere yazarı Özpeynirci, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajlarda Tesla aracını sipariş verip bekleyenler için son bilgileri aktardı.

"Mayısın 2. haftası teslimatlar başlayıp, haziranda teslimat sayısı artacakmış" diyen Özpeynirci, şunları yazdı:

"Yaklaşık 1000 adet satış hedeflenirken, 10 binin üzerinde talep gelmiş. Talebin yüzde 90'dan fazlası yıl sonuna kadar karşılanacakmış, güvence verilmiş. Yoğun talebe bağlı personel sayısı 2 kattan fazla artıyormuş."

TIKLAYIN - Togg’lar yurt dışından mı geldi? Teslimatlar neden ertelendi? Emre Özpeynirci analiz etti

"Teslimat noktası için önce Akasya AVM planlanırken, adetler arttığı için Anadolu yakasında daha büyük lokasyon belirlenmiş" diyen Özpeynirci, TIR giriş-çıkışlarının bu durumda etkili olduğunu ifade etti.

Tesla'nın Merter'de bulunan servisinin haziran ayında devreye gireceğini söyleyen Özpeynirci, şöyle devam etti:

"Satış sonrası için ana servis dışında Türkiye'de 20 noktada satış sonrası hizmeti verilecekmiş. Gerekli durumlarda mobil servisler veya İstanbul'dan uzmanlar gönderilecekmiş. Tüm servis hizmetleri online başvuruyla müsait yerler veya müsaitlik durumuma göre seçilecek. Türkiye'de Tesla mağazaları bu yıl için sadece Kanyon AVM ve Akasya AVM'de olacakmış. Bu yıl siparişler verilip, satışlar yapıldığı için bu mağazalardan ağırlıklı olarak randevuyla araçları test etme imkanı sağlanacakmış."

Özpeynirci, "Fiyatlar teslimat tarihine göre değişecek" bilgisini paylaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi