Uğur Ergan
784 bin kilometrekarede de vakit geçirmek zor Özlem Hanım
Başında olduğu Aydın Büyükşehir Belediyesi ve aile şirketleri hakkında ortaya atılan birçok iddia sonrası CHP’den topuklayan sözüm ona “Topuklu Efe” Özlem Çerçioğlu, dün kendisini AKP’nin kucağına bırakmadan önce X’teki hesabından paylaşım yaparak, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.
Sadece kendisinin değil üç belediye başkanının da CHP’den ayrıldığını duyuran Çerçioğlu, CHP içinde sorunlar yaşadıklarını, sorunların çözümü için parti içindeki arayışlarda bir sonuca ulaşamadıklarını öne sürüyor.
Ancak Çerçioğlu bu sorunlardan nedense hiç bahsetmiyor. İnsan yazmaz mı, “Şunları, şunları yaşadık ve bu haklı taleplerimize partiden bir yanıt alamadık” diye?!..
Türkiye kamuoyuna Çerçioğlu’nun CHP ile yaşadığı sorunlarla ilgili yansımış hiçbir bilgi yok.
Sakın Çerçioğlu’nun sıkıntısı, daha önce Aydın’da yerel basında çıkmış, önceki günden beri de gazete ve televizyonlarda çarşaf çarşaf ortaya konulan, belediye ve aile şirketinde yaşananlar olmasın?!..
Çerçioğlu’nun hiçbir inandırıcılığı olmayan, “Laf olsun, torba dolsun” diye yaptığı açıklamada, “Sonuç itibariyle CHP’de siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum” cümlesi ise insanı gülümseten cinsten.
Çerçioğlu AKP rozeti ile Aydın’da sokağa çıkabileceğini, halkın arasına karışıp, siyaset imkanı bulabileceğini hayal ediyor. Özlem hanım şunu unutmasın ki, dünden itibaren “siyasi ahlak” açısından sorunlu bir kişiliktir ve bunun ne olduğunu sokağa adım attığı andan itibaren görecektir.
Çerçioğlu’nun X’teki hesabından yaptığı açıklamanın son bölümü ise göz yaşartıyor! Şunları yazmış:
“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve azimle; hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem Aydın halkının aynı prensiplerle hizmetinde olmaya devam edeceğimden hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın. Bütün Aydınlı hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum.”
Gayet güzel. Ancak bir sorum olacaktı “Topuklayan Efe”ye:
“Hizmette kusur olmayacağı mesajını vermişsiniz. Harika. Bir baktım X’te daha önceki paylaşımlarınıza yorum yapmak, yanıt vermek açık. Ancak CHP’den ayrıldığınızı duyurduğunuz açıklama metnine, hemşehrilerinizin ‘Hayırlı olsun!’ mesajı göndermesini engellemişsiniz. Neden bu açıklamanızı yanıt vermeye, mesaj göndermeye kapattınız? Hemşehrilerinizden mi çekindiniz acaba?”
Barış Terkoğlu, dün köşesinde sizin CHP'li bir belediye başkanına "Ben 6 metrekarede vakit geçiremem" dediğinizi yazmıştı.
Aklınızdan şunu çıkarmayın, sizin açınızdan artık Türkiye yüzölçümü olan 784 bin kilometrekarede de vakit geçirmek bayağı zor olacaktır.
Yazıyı hemen herkesin parmak bastığı bir gerçekle bitirelim.
Özlem Çerçioğlu vakası, yargının bir siyasi şantaj haline dönüştürüldüğünün en somut göstergesidir ve Türkiye siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir.